Şi vedetele suferă! Ce o chinuie pe Lady Gaga

Vedeta internațională Lady Gaga are diagnosticul de fibromialgie, dar a fost foarte dificil să ajungă în acest punct doarece boala are simptome asemănătoare altor afecțiuni. În încercarea de a ajuta persoanele suferinde, Lady Gaga a vorbit despre simptomele pe care le-a experimentat, sperând că în acest fel persoanele bolnave vor ajunge mai repede să depisteze boala și vor avea, într-un timp mai scurt, diagnosticul corect.  

6 lady gaga 3 jpg jpeg

„Poate fi foarte dificil să diferențiezi fibromialgia de alte afecțiuni, dar există câteva semne grăitoare”, spune Anita Gupta, specialist în studiul durerii la Universitatea Princeton, citată de publicația Eat This „Fibromialgia este o tulburare caracterizată prin durere larg răspândită, cu puncte sensibile în tot corpul. Furnicaturile, arsurile și durerile sunt raportate ca simptome ale fibromialgiei”.

Deoarece nu există teste de sânge sau ecografice care să indice prezența fibromialgiei, boala este dificil de diagnosticat „„Sunt atât de iritată de oamenii care nu cred că fibromialgia este reală”, spune Lady Gaga. „Pentru mine, și cred că pentru mulți alții, este într-adevăr un ciclon de anxietate, depresie, traumă și tulburare de panică, toate acestea stimulând sistemul nervos în exces și generând apoi dureri. Bolnavii au nevoie să arătăm compasiune. Durerea cronică nu este o glumă. Și în fiecare zi te trezești fără să știi cum te vei simți", a spus artista.

Iată 5 semne ale fibromialgiei pe care și Lady Gaga le-a experimentat!

Durerea și rigiditatea musculară, resimțite în tot corpul sunt unul dintre cele mai precoce semne de fibromialgie.

Oboseala cronică este un alt simptom al fibromialgiei, persoanele bolnave vor avea dificultăți din cauza senzației de epuizare.

Probleme de memorie inexplicabile ar putea fi legate de fibromialgie. Micile probleme cu memoria se pot transforma într-o confuzie deranjantă.

Depresia cu care luptă pesoanele afectate de fibromialgie este foarte dificil de dus, fiindcă relațiile se deteriorează, iar viața pare că le scapă de sub control.

Slăbiciunea și lipsa de coordonarea musculară apărute în mod inexplicabil ar putea fi un semn al fibromialgiei. Adesea ei sunt neindemânatici și scapă ceștile de cafea, cheile de la mașină, pixurile, cutiile din cauza slăbiciunii musculare.

Citește și Acestea sunt medicamentele care te pot îngrăşa!