Oprah Winfrey a fost diagnosticată greșit din prea mult zel

Un medic mult prea impresionat de statutul de vedetă al lui Oprah Winfrey a diagnosticat-o greșit, cu o boală de inimă, deși avea paplitații din cauza unei afecțiuni la tiroidă, scrie Insider

image

Oprah militează pentru acces egal al raselor la servicii medicale. Foto: Shutterstock

Când a aflat adevărata boală de care suferea, Oprah a mers să-l confrunte pe medicul care i-a pus acest diagnostic greșit, iar medicul i-ar fi spus: „Ce era să mă fac? Tu ești Oprah Winfrey și nu aveam de gând să te las să mori la mine în brațe fără să fi făcut tot ce credeam că pot face și fără un diagnostic”, i-a spus medicul respectiv lui Winfrey, care consideră că acesta s-a comportat iresponsabil.

„Îmi dau seama acum că atunci când apari a medic lși ești o persoană cunoscută, deși toată lumea spune că este încântată să te vadă, sunt și emoții negative fiindcă dacă ceva se întâmplă greșit, medicii vor trebui să fie acoperiți, să se apere pe ei înșiși”, a spus Winfrey.

Vedeta a vorbit despre experiențele ei ca femeie de și a evidențiat că a fi o celebritate care accesează asistența medicală are dezavantaje dar și avantaje.

„Am observat că lucrurile se schimbă pentru tine când ești o persoană cunoscută. Nu trebuie să stai la coadă. Nu trebuie să faci față multor întârzieri și reprogramări ca alți oameni. Am trăit această viață de privilegii și avantaje și am avut parte de cea mai bună asistență medicală.”, a precizat Winfrey.

Interviul a fost parțial pentru a promova un documentar pe care Winfrey îl produce, numit „The Color of Care”, care abordează inegalitățile de acces la asistență medicală și îngrijie produse de rază. În SUA, disparitățile rasiale duc la o calitate mai scăzută a asistenței medicale și la deces din cauza bolilor care pot fi prevenite în rândul persoanelor de culoare. În timpul pandemiei de COVID-19, persoanele de culoare și persoanele cu venituri mai mici au avut mai multe riscuri de a face COVID-19 și de a muri din cauza aceasta.

Winfrey a spus că a fost inspirată să producă filmul după ce a aflat despre Gary Fowler, un bărbat de culoare care a murit pe canapea după ce a fost respins de trei camere de primiri urgență din cauza simptomelor COVID-19.

Winfrey a mai dezvăluit în timpul interviului că a stat în casa timp de 322 de zile consecutive în timpul pandemiei și va continua să poarte măști ca măsură de precauție.

Citește și Iată cum se vede stresul la nivelul pielii