Carmen Brumă: salată de dovlecel perfectă pentru dietă

image

Pentru a se menţine în formă, Carmen Brumă mizează pe salate şi numai. Recent, vedeta a dezvăluit reţeta de salată de dovlecel pe care o consumă şi pe care o recomandă.

image

Reteta de dovlecel, perfectă ca atare sau ca garnitură

Dacă eşti la dietă sau dacă vrei să încerci ceva sănătos, o idee este salata de dovlecel pe care Carmen Brumă o recomandă. Este potrivită ca atare sau ca garnitură pentru diverse preparate. 

„Astăzi vreau să vă arăt una dintre mâncărurile mele preferate pe timpul verii: salată de dovlecei. Dovlecelul este prietenul curelor de slăbire, are foarte puține calorii, puține glucide, are potasiu, vitamina C și betacaroten. Salata este foarte ușor de preparat. Aveți nevoie de dovlecei sau zucchini, roșii cherry, ceapă verde, pătrunjel, usturoi, rozmarin, oțet balsamic, boia dulce sare și piper. Pentru început, tăiați dovleceii rondele și îi așezați într-o tavă, pe hârtie de copt, peste care puneți condimentele și puneți și puțin spray de ulei de măsline, rozmarinul, ceapa, usturoiul și boia dulce. Băgați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minut. Când sunt gata, îi puneți într-un bol, tăiați rochii cherry, pătrunjelul, ceapa verde și puțin oțet balsamic, iar salata este gata. E foarte bună atât ca garnitură, cât și ca fel principal, dacă îi adăugați o sursă de proteină. Cu ouă merge foarte bine, cu fructe de mare, pește.”, spune Carmen Brumă, pe Instagram.

  

Carmen Bruma jpg

 Foto: Facebook

 Cum dai jos kilogramele acumulate în concediu

Tot Carmen Brumă recomandă câteva sfaturi celor care s-au întors din vacanţă cu multe kilograme.

1. Pastreaza un interval de 4 -5 ore de repaus alimentar ( fara mancare, doar apa) intre mese si nu ciuguli

2. Mananca doar atunci cand iti este foame cu adevarat, nu pofta

3. Bea suficienta apa ( 30-40 ml/kg corp)

4. Opreste-te din mancat atunci cand esti 70-80 % satul.

5. Alege alimente integrale, cat mai putin procesate.