Care a fost cauza morţii Reginei Maria. Rezultatul analizelor a fost un dezastru pentru ea

image

Cu toate că a avut un stil de viaţă sănătos şi a scăpat de gripa spaniolă, Regina Maria a avut probleme de sănătate, cu care s-a luptat până în ultima clipă de viaţă.

Chiar şi după mult timp de la dispariţia sa, Regina Maria continuă să ne fascineze. Problemele sale de sănătate au început în vara anului 1937 şi s-au agravat treptat. Pe 18 iulie 1939, Regina Maria a trecut în nefiinţă.

regina maria jpg

Regina era renumită pentru stilul de viaţă sănătos, dar, cu toate acestea, problemele de sănătate nu au ocolit-o. În afară de furunculoză şi apendicită, a supravieţuit gripei spaniole.

„Copleșită de o amețeală nemaipomenită”

În noaptea de 10-11 martie 1937, Regina a suferit o criză. Pe 5 martie 1937 regina scria: „Am o ușoară răceală și ar fi trebuit să rămân în pat, mai mult sau mai puțin, dar am promis să mă duc la o serată muzicală. Nu vreau să mă dau bătută până la sfârșitul seratei. Toată lumea a fost invitată să mă vadă, așa că dacă nu apar dezamăgirea va fi prea mare”. Cinci zile mai târziu, în timpul nopții, regina se prăbușește în camera ei: „m-am împiedicat, copleșită de o amețeală nemaipomenită, incapabilă să-mi păstrez direcția, așa că am căzut, lovindu-mă de paravanul de lângă ușa budoarului meu... o vreme am zăcut acolo, foarte confuză, fără să înțeleg ce mi s-a întâmplat”.

„Rezultatul analizelor a fost un dezastru pentru mine”

După multe consultări și analize, regina a aflat diagnosticul. „Din păcate, rezultatul analizelor a fost un dezastru pentru mine. Sunt într-adevăr bolnavă, o boală perfidă, epuizantă, care afectează ficatul și splina, pierderile de sânge, precum și reala tendință spre flebită, toate provin de la același lucru: sufăr de un soi de anemie pernicioasă, cu doar jumătate din numărul de globule roșii pe care ar trebui să-l am, și pentru această stare de sănătate nu există nimic altceva decât pat, pat, pat, pat...”

Regina Maria a suferit și a murit în urma unei ciroze hepatice, postvirale, agravată de o insuficienţă cronică venoasă a membrelor inferioare, care a dus la imobilizarea în pat, iar ulterior la deplasarea doar în scaunul cu rotile, notează historia.ro.