Boala cu care Beyoncé se confruntă din copilărie
Artista americană nu vorbeşte prea mult despre problemele de care suferă, însă recent a făcut câteva declaraţii despre afecţiunea cu care a fost diagnosticată din copilărie.
Recent, Beyoncé a lansat o linie de produse destinate îngrijirii părului inspirată de propria sa experienţă.
Beyoncé Knowles-Carter, câștigătoare de 32 de ori a premiilor Grammy, a declarat că suferă de psoriazis pe scalp.
Într-un interviu acordat Essence, diva americană a dezvăluit amintirile sale legate de modul în care psoriazisul a afectat-o. „Am atât de multe amintiri minunate legate de părul meu. Relația pe care o avem cu părul nostru este o aventură foarte personală”, a declarat ea. Artista a mărturisit că suferă de această boală încă de la vârstă fragedă:
„Îmi amintesc că mi-am petrecut copilăria în salonul de coafură al mamei sau când tatăl meu îmi punea ulei pe scalp pentru a-mi trata psoriazisul... Acestea sunt momente sacre în ochii mei”.
Este pentru prima dată când vedeta de 42 de ani face mărturisiri sincere despre boala sa.
Vezi şi: Ce mănâncă Beyoncé pentru fi în formă?
Ce este şi de ce apare psoriazisul scalpului
Boală autoimună, psoriazisul determină înmulţirea rapidă a celulelor, mai ales la nivelul pielii capului, a coatelor, genunchilor, părţii de jos a spatelui şi feselor.
Psoriazisul scalpului se manifestă prin apariţia de plăci sau pete bine definite pe pielea capului, cu scuame alb-argintii suprapuse. Acestea scuame se pot desprinde, dând aspect de mătreaţă. De obicei, aceste plăci cu scuame apar mai ales pe partea din spate a capului, dar se pot extinde şi frunte, urechi sau gât.
Cauza exactă a apariţiei psoriazisului scalpului nu este cunoscută, dar există factori implicaţi, printre care unele infecţii bacteriene, modificările hormonale, stresul, folosirea unor produse chimice, traumatisme sau leziuni ale pielii, unele medicamente.
Psoriazisul scalpului poate fi dificil de tratat şi poate dura o vreme până ce tratamentul funcţionează pentru fiecare pacient. Printre variantele de tratament se numără medicamentele aplicate direct pe scalp, injecţiile cu corticosteroizi, fototerapia şi laserul.