Boala care i-a cauzat moartea cântăreţei Edith Piaf. Artista s-a stins la doar 47 de ani

image

Vedeta franceză cunoscută pentru melodii precum „La vie en rose” și „Non, je ne regrette rien” a avut o viaţă marcată de suferinţe fizice şi emoţionale.

Născută pe 19 decembrie 1915, Edith Piaf a cunoscut greutăţile vieţii încă din copilărie. Mama sa a părăsit-o pentru a-și face un rost în viață. Rămasă în grija tatălui, Edith a fost încredințată bunicii din partea acestuia, după ce el a fost nevoit să plece pe front. Tot din copilărie au început să apară şi problemele de sănătate. Astfel, din cauza unei infecţii la cornee, s-a confruntat cu o vedere slabă. La 17 ani a născut o fetiţă, care s-a stins din viaţă din cauza unei meningite, la vârsta de doi ani.

La 20 de ani, a cunoscut celebritatea după ce a acceptat să cânte într-un local de noapte.

Dependentă de analgezice

Problemele de sănătate nu au ocolit-o, vedeta fiind diagnosticată cu artrită reumatoidă. După ce marea iubire a vieţii sale, Marcel Cerdan, a murit într-un accident de avion, Piaf a început să ia morfină pentru a-şi calma durerile provocate de artrită. Pe la mijlocul anilor 1950, după mai multe accidente de mașină, consumul ei de analgezice devenise o dependență pentru artistă, informează everydayhealth.com.

Cancerul hepatic, cauza morţii la 47 de ani

În plus, consuma şi alcool, ceea ce a contribuit la degradarea ficatului şi nu numai. Vedeta părea cu 20 de ani mai bătrână decât era în realitate.

Totodată, Edith Piaf suferea de malnutriţie, ulcer, hepatită, tuberculoză, pancreatită şi cancer de ficat, potrivit unui articol publicat în The New Yorker.

Cauza decesului a fost cancerul hepatic, artista murind la vârsta de doar 47 de ani. În cazul său, consumul de alcool, de medicamente şi hepatita au reprezentat factori importanţi ai apariţiei cancerului hepatic.

„Am avut o nevoie irezistibilă de a mă distruge”, a spus artista cu puțin timp înainte de a muri.

Vezi şi: Iată ce se întâmplă în corp când renunţi la alcool!