Angela Lansbury a murit la 96 de ani. Care au fost secretele longevităţii actriţei

Îndrăgita actriţă din „Verdict: Crimă!/Murder, She Wrote” s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani, după o carieră de opt decenii în film, teatru şi televiziune.

image

Angela Lansbury. Foto: Shutterstock

Angela Lansbury a murit în somn, la câteva zile înainte de a împlini 97 de ani. Actriţa a avut o condiţie fizică bună, iar într-un interviu pe care l-a acordat în anul 2018, când avea 93 de ani, a dezvăluit că se simte grozav pentru vârsta ei. De asemenea, îndrăgita actriţă a mărturisit care au fost secretele stării sale bune. „Mă simt plină de energie și cu siguranță nu mă simt de 93 de ani”, a spus ea. „Îmi place să beau un pahar cu vin şi iau o mulţime de vitamine. Poate că asta mă ajută să merg mai departe”, informează healthdigest.com.

Cu toate că nu există suficiente informaţii care să arate că este bine ca multivitamine să fie luate zilnic, sunt numeroase beneficii legate de administrarea lor.

Potrivit Harvard Health, multivitaminele pot acoperi carenţele nutriţionale.

Beneficiile consumului moderat de vin

În afară de vitamine, actriţa Angela Lansbury obişnuia să bea un pahar de vin zilnic.

Potrivit Healthline, consumul moderat de vin oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Vinul este bogat în antioxidanți, compuşi care protejează corpul de daunele provocate de radicalii liberi, care sunt asociaţi cu creşterea riscului de a face bolile de inimă și cancer. Vinul roşu conţine mai mulţi antioxidanţi decat vinul alb. Vinul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare, care pot reduce inflamația responsabilă pentru creșterea riscului de boli de inimă, tulburări autoimune și unele tipuri de cancer.

Consumul moderat de vin este asociat şi cu reducerea riscului de boli de inimă, cu o probabilitate mai mică de a face depresie şi cu longevitatea.

În exces, vinul creşte riscul de leziuni hepatice, depresie şi cancer. De aceea, nu se recomandă un consum mai mare de un pahar cu vin pe zi.

Citeşte şi: Aproape toţi cei cu cancer de colon au acest simptom