Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară din motive medicale. Ce înseamnă acest lucru

Alain Delon jpg

În ultimii ani, problemele de sănătate şi durerea pricinuită de pierderea soţiei sale i-au amplificat actorului Alain Delon suferinţele fizice şi psihice.

Recent, actorul francez de 88 de ani a fost pus sub protecţie judiciară pentru îngrijiri medicale de un judecător de tutelă de la un tribunal din sudul Regiunii Pariziene. Mai exact, justiţia franceză a desemnat un mandatar judiciar care să îl asiste pe actor pentru îngrijiri medicale şi în ceea ce priveşte alegerea îngrijitorilor.

Plasarea sub protecţie a actorului Alain Delon a fost cerută de Anthony, fiul său cel mare, şi de avocaţii starului, care au invocat motive de sănătate.

Ordinul din 25 ianuarie, care vine în urma unei evaluări medicale efectuate la începutul lunii, menționează că „există un dezacord între cei trei copii ai domnului Alain Delon, în special în ceea ce privește îngrijirea medicală a acestuia și practicienii responsabili de monitorizarea acesteia", informează LaCroix.

De la începutul acestui an, cei trei copii ai lui Alain Delon sunt implicaţi într-un adevărat război mediatic, fiecare dorind să îşi protejeze tatăl.

Anthony (59 de ani) şi Alain-Fabien (29 de ani) consideră că Alain Delon este manipulat de Anouchka (33 de ani), sora lor. Aceasta le-ar fi ascuns starea de sănătate a actorului şi ar fi încercat să îl mute în Elveţia.

Actorul este în favoarea eutanasierii

Alain Delon se pronunţă în favoarea eutanasierii, metodă de provocare a morţii precoce pe care o persoană o alege pentru a încheia socotelile cu viaţa.

Actorul francez a avut în 2017 o intervenţie chirurgicală pentru o problemă cardiacă, iar în 2019 a suferit un dublu accident vascular cerebral. De asemenea, actorul este slăbit şi din cauza unui limfom.

În 2021, soţia actorului, Nathelie Delon, a murit din cauza unui cancer pancreatic. Şi ea ceruse să fie eutanasiată.

„O persoană are dreptul să plece în linişte, fără a trece prin spitale, injecţii şi aşa mai departe. A îmbătrâni este nasol şi nu poţi face nimic în privinţa asta”, a declarat Alain Delon.

Vezi şi: Ce sunt limfoamele şi cum se manifestă