Adevărul despre starea de sănătate a regelui Charles al III-lea

La aproape 74 de ani, regele Carol al III-lea este cea mai în vârstă persoană care a urcat vreodată pe tronul britanic, ceea ce este un lucru destul de impresionant. Regele pare să fi moștenit longevitatea și genele bune ale mamei sale, regina Elisabeta a II-a, însă a fi suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului este o muncă dificilă, care necesită o rezistență mentală și fizică semnificativă.

image

Născut prin cezariană

Charles, primul copil al reginei Elisabeta a II-a, a venit pe lume prin cezariană, la 14 noiembrie 1948, după ce suverana a stat în travaliu nu mai puţin de 30 de ore. Charles s-a născut într-o sală de muzică din Palatul Buckingham, care a fost transformată într-un mic spital.

Încă din copilărie, Charles a fost disciplinat cu reguli stricte, potrivit biografiei sale autorizate. Acest lucru a presupus şi mese la ore fixe şi activitate fizică. În copilărie, era serios, dar şi sensibil. Regulile şi disciplina din copilărie l-au modelat şi au fost baza conduitei sale în tinereţe şi la maturitate.

Promovează un stil de viaţă sănătos

În 2012, Charles (pe atunci Prințul de Wales), a scris o carte, “Harmony: A New Way of Looking at Our World”, în care şi-a expus punctele de vedere despre ceea ce el crede că ar fi necesar pentru a îmbunătăți sănătatea în întreaga lume. În această carte, Charles abordează subiecte precum alimentația, exercițiul fizic, epidemia de obezitate, sărăcia, medicina și efectele schimbărilor climatice asupra sănătății umane. De asemenea, pledează pentru sănătatea publică în forumuri politice și în diverse summit-uri.

A învins de două ori COVID-19

Regele Charles al III-lea s-a îmbolnăvit de două ori de COVID-19, în martie 2020 şi în februarie 2022. În ambele cazuri, s-a recuperat fără a avea nevoie de spitalizare. Acest lucru se datorează probabil stilului său de viață sănătos și faptului că a primit toate vaccinurile și rapelurile recomandate împotriva COVID-19. El a avut grijă să ofere un exemplu bun publicului, arătând prin videoclipuri cum a respectat regulile de carantină și de vaccinare și i-a încurajat pe oameni să facă același lucru.

După ce s-a vindecat prima dată, Charles şi-a reluat plimbările prin munţi.

Urcă munţii ca o capră sălbatică. Este cel mai sportiv bărbat de peste 70 de ani pe care îl cunosc”, a declarat pentru The Guardian soţia sa, Camilla.

Vezi şi: Care este istoricul de boală al Reginei Camilla?

Ce reprezintă degetele umflate?

Starea de sănătate a regelui Charles al III-lea a fost pusă în discuţie, mai ales că au fost observate anumite simptome îngrijorătoare. Este vorba mai ales de degetele umflate, care pot semnala diverse probleme de sănătate, de la artrită la edem. „Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichide în membre, de obicei în picioare și glezne, dar și la nivelul degetelor de la mâini, ceea ce face ca acestea să se umfle. Edemul este o afecțiune frecventă și apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, la care capacitatea organismului de control al fluidelor este redusă”, potrivit dr. Gareth Nye.

Se pare însă că regele a avut acest simptom încă din tinereţe. O fotografie de presă din 1981 îl arată pe Charles, în vârstă de 32 de ani pe atunci, având niște degete destul de umflate.

Sunt şanse mari să aibă o domnie lungă

Indiferent de speculaţiile din presă, regele Charles al III-lea are mari şanse să stea mulţi ani pe tronul Angliei, informează msn.com. În primul rând, are gene bune; tatăl său a trăit 99 de ani, iar respectabila sa mamă, 96 de ani. În al doilea rând, regele are obiceiuri sănătoase, iar acest lucru îl ajută să adauge ani mulţi şi buni vieţii!