Test: Doar cei cu abilități excepționale pot vedea numărul trei

Un test care îți verifică acuitatea vizuală dar și rapiditatea de procesare a informației, te provoacă să identifici cifra trei între mulțimea de numere de opt aflate în imagine.

Testul se face contracronometru, iar cifra trei trebuie găsită printre restul cifrelor în doar șase secunde, altfel se consideră că nu ai trecut testul, deși ai găsit cifra diferită. Așadar, pentru a rezolva corect acest test ai nevoie de inteligență, de o vedere impecabilă , de viteză în gândire și de un cronometru pe care să-l pornești când ești pregătit să începi.  

Testul de față este o iluzie optică, și reprezintă  o modalitate grozavă de a ne menține creierul activ, pentru că obliga creierul la efort, fiind un test contracronometru, care te  obligă să gândești rapid.

Spre deosebire de alte iluzii optice, care ne pot distrosiona modul în care percepem realitatea, acesta este ușor diferit, deoarece testează cât de repede poți observa o schimbare, apariția a ceva diferit, într-o mulțime de numere identice, adică într-o structură repetitivă cu același model numeric.

Iluzia, lansată de JagranJosh, nu este ușoară și te-ar pune în dificiultate, mai ales că ai timp limitat pentru a răspunde.

image

Foto: JagranJosh

În imagine vei vedea, rând după rând același model de așezare și aceeași cifră, numărul opt. Dar, ascuns undeva în imagine este un număr trei, iar traba ta este să-l vezi.

Vei avea doar șase secunde pentru a identifica numărul trei și mulți dintre noi ar putea avea nevoie de ceva mai mult pentru această activitate.

Un pont care te poate ajuta: Să privești în partea de jos a imaginii și să fii foarte atent dacă apare ceva diferit în orizontul tău vizual. Dacă nu reueșești în cele șase secunde pe care le presupune rezolvarea corectă a provocării, nu trebuie să disperi, nu este ușor.

Dacă totuși vrei să descoperi răspunsul, iată-l în imaginea de mai jos.

image

Poți observa numărul trei în partea dreaptă a imaginii.