Iată care sunt fructele ideale de consumat vara!

image

Vara, când temperaturile ridicate sunt din ce în ce mai greu de suportat, este esențial să rămânem hidratați și să consumăm cât mai multe fructe bogate în vitamine şi minerale. În plus, fructele consumate reci pot fi o alternativă răcoritoare mult mai sănătoasă decât înghețata.  

Pepenele verde

Este unul dintre fructele nelipsite ale verii. Acesta prezintă o multitudine de beneficii importante precum hidratarea, menținerea unei greutăți optime, susținerea sistemului digestiv și a sănătății sistemului circulator. Pepenele verde conține vitamine precum A, B, E, K și C, fiind, totodată, bogat și în minerale precum potasiu și magneziu.

Caisele

Consumate ca atare sau în gemuri și prăjituri, caisele conțin vitamina A, beta-caroten și alți carotenoizi, fiind excelente pentru menținerea sănătății ochilor. De altfel, caisele ajută digestia și mențin sănătatea pielii, întrucât conțin antioxidanți precum vitaminele E și C, cunoscute pentru beneficiile lor asupra pielii, ca reducerea efectelor cauzate de razele ultraviolete (UV), estomparea ridurilor precoce și îmbunătățirea elasticității pielii, scrie webmd.com.

Vezi şi: 5 beneficii ale consumului de caise

Murele

Murele sunt „bombe de vitamine”, conținând vitamine ca C, K și E. De alfel, conțin cantități mari de acid folic, magneziu și fier, având un efect benefic asupra persoanelor răcite. Murele prezintă efect diuretic și sunt de ajutor în curățarea sângelui, informează holmesplace.ch.

Zmeura

Zmeura este extrem de populară în anotimpul călduros. Aceasta conține vitaminele C, B6, D și minerale precum calciu, fier și magneziu. Mai mult decât atât, zmeura este bogată în antioxidanți, fiind recomandată în cazul afecțiunilor cronice, ca artrita. De altfel, unele studii recomandă consumul de zmeură pentru prevenirea cancerului.

Căpșunile

Căpșunile sunt unele dintre fructele-vedetă ale verii, fiind populare atât de consumat ca atare, cât și în prăjituri sau limonade. Acestea sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. De asemenea, conțin fibre și unele minerale ca potasiu, mangan și acid folic. Nu au multe calorii, o cană cu căpșuni având în jur de 49 de calorii. Printre beneficiile importante ale căpșunilor se numără întărirea sistemului imunitar, susținerea sănătății cardiovasculare și a sănătății creierului.

Popa Anca-Teodora

Surse:

https://www.holmesplace.ch 

https://health.clevelandclinic.org 

https://www.health.com  

https://www.webmd.com