Ştiai că există sex spiritual? Iată ce presupune!

Sexul are semnificație diferită pentru diverși oameni. El oferă plăcere fizică și eliberare, dar asta nu este totul. Sexul poate ajuta, de asemenea, partenerii să se conecteze emoțional, să construiască intimitate și încredere. Unii oameni merg chiar mai departe și văd sexul nu doar ca o experiență fizică și emoțională, ci și ca pe o experiență spirituală.

image

Sexul spiritual asigură o conexiune profundă între parteneri. Foto: Shutterstock

Există multe definiții ale sexului spiritual, la fel cum există și pentru spiritualitate. Unii consideră sexul spiritual ca fiind activ conectat la practica religioasă. Alții îl văd ca pe un set specific de practici spirituale, cunoscut sub numele de sex tantric. Cu toate acestea, pentru unii, este o modalitate de a face sex care duce la o conexiune mai profundă și mai împlinită spiritual cu un partener.

Nu există o modalitate greșită de a face sex spiritual, cu siguranță vei găsi o modalitate de a adăuga spiritualitate vieții tale sexuale care să fie potrivită pentru tine.

Care este diferența dintre sexul spiritual și sexul tantric?

Sexul tantric este o practică care provine inițial din anumite învățături ale hinduismului, cunoscute sub numele de Tantra. Actul original de sex tantric este o activitate foarte intensă, menită să ajute partenerii să atingă un stadiu de fericire fără orgasm. Tantra învață că acesta este un ritual și o modalitate de adorare, nu un act destinat activității sexuale regulate.

Sexul neotantric, modern, din vest este diferit și aproape în întregime separat de religie. În loc să acționeze ca parte a adorării, sexul neotantric este menit să ajute ambii parteneri să se simtă mai apropiați și să încurajeze orgasme mai puternice prin amânarea lor. Atunci când mulți oameni se gândesc la sexul spiritual, se gândesc la sex care implică elemente ale practicilor neotantrice.

Cu toate acestea, sexul spiritual este mult mai complex decât doar practicile neotantrice. Sexul spiritual poate include orice elemente care ți se par potrivite. Acest lucru poate include aprinderea lumânărilor, oferirea și primirea unui masaj, rugăciunea sau oricare alt act pe care îl asociezi cu spiritualitatea.

Mituri și concepte greșite despre sexul spiritual

Contrar a ceea ce ai putea crede, sexul spiritual nu are rădăcini într-o anumită religie. Deși anumite forme de sex spiritual pot avea legături cu diferite tradiții religioase, oricine poate face sex pe care îl simte ca fiind spiritual. Există scrieri ale gânditorilor dintr-o varietate largă de religii care susțin că sexul spiritual este posibil și este un aspect important al închinării religioase personale. Nu este niciodată necesar să te implici în sex spiritual, dar indiferent de propriile tale credințe, sexul spiritual este o opțiune. De fapt, studiile arată că persoanele care se autoidentifică ca fiind spirituale ar putea avea mai multe șanse să facă sex frecvent.

Cum să explorezi sexul spiritual

Dacă ești interesat, atunci ai mai multe opțiuni. Primul și cel mai important pas ar trebui să fie să decizi dacă vrei să explorezi sexul spiritual singur sau cu un partener.

Poți începe atunci când te simți confortabil. Alege ce tip de sex spiritual te interesează: explicit religios, neotantric sau altceva. De acolo, poți alege acte care te fac să te simți confortabil.

Poți încerca și sexul spiritual cu un partener. Este probabil să fie o experiență intensă, așa că alege un partener cu care te simți confortabil. Va trebui să comunici des pentru a te asigura că toți cei implicați se bucură de activități. Partenerul tău va avea, de asemenea, preferințe în ceea ce privește eventualele acte spirituale și sexuale pe care le efectuați. Colaborează cu el pentru a crea o experiență spirituală care să funcționeze pentru amândoi.

Sfaturi de siguranță și considerații speciale

Sexul spiritual este intens personal pentru majoritatea oamenilor. Dacă dorești să te angajezi într-o formă de sex spiritual cu un partener, discută despre acest act cu el, în prealabil. Unele persoane ar putea să se simtă incomode adăugând elemente spirituale în sex sau să nu le placă. Este important să comunici cu partenerii tăi despre sex și chiar mai mult atunci când iei în considerare adăugarea unui element spiritual activității sexuale.

Semne că este o problemă

În cazuri rare, sexul spiritual poate cauza probleme în viața ta personală. Dacă tu sau partenerul tău vă simțiți incomod cu sexul spiritual, este posibil să vrei să discutați despre sentimentele voastre. Combinarea sexului și a spiritualității poate afecta profund unele persoane, nu întotdeauna în mod pozitiv. Unele persoane ar putea simți vinovăție sau rușine în legătură cu sexul spiritual. Dacă observi aceste sentimente, s-ar putea să vrei să întrerupi sau să oprești sexul spiritual până când ai identificat rădăcina acestor sentimente sau până când te simți confortabil să începi din nou.