Cel mai bun remediu pentru stres? Toți ar trebui să știe!

Fă acest lucru de trei ori pe săptămână și poți învinge stresul, spun experții!

Potrivit publicației Express, care o citează pe consiliera în relații Tracey Sainsbury, sexul este un act de inimitate, dar este și necesar, mai ales în contextul în care,  sexul de trei ori pe săptămână poate fi cea mai bună tehnică de stres disponibilă, potrivit unui expert în relații.

Adesea, atunci când oamenii sunt copleșiți de muncă, se confruntă cu liste nesfârșite de lucruri de făcut și se simt răvășiți de viață, ăși diminuează și activitatea sexuală.

Dar consilierul Tracey Sainsbury spune că în loc să înceteze să facă sex pentru că se simt stresați, oamenii ar trebui să facă exact contrariul, să facă mai mult!

sex shutterstock 547359445 ok jpg

Sexul de 3 ori pe săptămână ajută sănătatea psihică. Foto: Shuttertock

Ea subliniază că poate reprezenta „doza zilnică” de hormoni ai fericirii, care sunt recomandați pentru bunăstarea oamenilor, inclusiv pentru serotonina, dopamina și oxitocina „hormonul îmbrățișării” eliberate pe durata actului sexual.

Sexul de trei ori pe săptămână cu partenerul tău poate fi cea mai bună tehnică de eliminare a stresului disponibilă, mai spune experta în relații.

A face sex pentru a „scăpa de stres” este un sfat bun pentru oricine se confruntă cu tensiune suplimentară și experții spun că poate funcționa mai bine decât mindfulness.

Consilierul de relații a declarat: „Există un infografic al unei doze pe zi, care vorbește despre creșterea dopaminei, oxitocinei, serotoninei și endorfinelor, deoarece sunt hormonii fericirii, dar sunt și hormonii tăi de robustețe și rezistență atunci când te simti stresat.

Îi poți stimula pe toți cu sex, iar de aceea ar trebui să fie o rutină cu atât maim ult cu cât  nu trebuie să fie o dragoste profundă sau romantică, ci o partidă de destindere, chiar și rapidă, pe un colt de canapea sau în bucătătrie”, a spus specialista.  

Potrivit lui Tracey Sainsbury, „Se poate întâmpla când amândoi lucrați de acasă, în pauza de la prânz. Fii doar jucăuș și distractiv - te poate ajuta cu stresul”, a continuat ea.

Deși nu există statistici exacte, se pare că sexul este ultimul pe listă, după muncă, socializare, gătit, gospodărie și administrarea vieții de zi cu si, în cuplurile stabile, de aceea Tracey Sainsbury spune: „Fiți mai deschizi oportunităților de a face sex, dar țineți cont și de faptul că sexul trebuie să fie prioritizat și pentru că poți folosi actul sexual pentru ameliorarea stresului și sporirea endorfinelor”.

Cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa sexuală

Dorința de a avea o viață sexuală activă și satisfăcătoare este normală și personală pentru fiecare individ. Iată câteva sugestii generale care pot contribui la îmbunătățirea vieții sexuale:

Comunicare deschisă: Discutați deschis și sincer cu partenerul/partenera despre dorințele, nevoile și fanteziile voastre sexuale. Comunicarea este cheia pentru a vă înțelege reciproc și a găsi modalități de a vă satisface pe amândoi.

Construirea intimității: Investiți timp și efort în construirea unei conexiuni intime cu partenerul/partenera. Acest lucru poate include gesturi de afecțiune, romantism, atenție și sprijin reciproc în afara dormitorului, ceea ce poate crea o atmosferă mai intimă și mai plină de dorință sexuală.

Îngrijirea de sine: Acordați atenție sănătății și stării generale de bine. Exercițiile fizice regulate, o alimentație sănătoasă și un somn adecvat pot contribui la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea libidoului.