Cea mai bună poziție sexuală pentru orgasmul feminin, potrivit științei

Oamenii de știință au studiat care este cea mai bună poziție sexuală pentru un orgasm feminin și au ajuns la o concluzie interesantă, scrie The Sun

Sigur că preferințele personale sunt cele care contează în provința pozițiilor sexuale, dar există o anumită poziție care, conform științei, este favorabilă obținerii orgasmului feminin. 

Cercetători de la clinica privată de ginecologie New H Medical din New York s-au uitat la fluxul de sânge în clitoris atât înainte, cât și după sex, timp de zece minute.

Un scaner cu ultrasunete a fost folosit în cercetarea pe un cuplu de voluntari.

cuplu sex

Poziția misionarului nu este demodată când vine vorba despre plăcerea feminină, spun experții. Foto: Shutterstock

Perechea voluntară a fost descrisă drept „un cuplu sănătos de medici, ambii în vârstă de 32 de ani”.

Poziţiile studiate au fost:

- Față în față cu femeia deasupra

- Din picioare, față în față

- Poziția misionar, cu o pernă sub fundul femeii

- Misionar, fără pernă sub fundul femeii

- Femeia culcată pe burtă, cu o pernă sub burtă

- Femeia culcată pe burtă, fără pernă sub burtă

- În genunchi, poziția „câine”

Autorii, studiului, condus de Dr. Kimberley Lovie, care are certificări pentru analize și cercetări cu ultrasunete în zonele clitoridiene, au scris: „Poziția de intrare în genunchi/spate produce cel mai puțin contact direct cu clitorisul și a dus la o creștere neglijabilă a fluxului sanguin în comparație cu pozițiile față în față.”

Poziția sexuală cu cea mai mică cantitate de satisfacție, așadar, a fost stilul câinelui, care a produs „cel mai mic contact direct cu clitorisul”, organ care poate fi cheia pentru plăcerea sexuală feminină.

Poziţia misionarului creşte şansele femeilor de a ajunge la orgasm

La polul opus este cea mai „reușită” poziție, aceea a misionarului. O poziție de modă veche, dar cu o mica adaptare care crește plăcerea feminină: când femeia avea o pernă sub pelvis, înclinând-o ușor, clitorisul ei era cel mai stimulat.

„Pe lângă creșterea suprafeței de contact și a presiunii asupra clitorisului, pernele pot crește adâncimea de penetrare”, au scris autorii în lucrarea lor, publicată în revista Sexologies.

Cercetătorii precizează că au existat unele limitări ale studiului, inclusiv faptul că acesta a implicat doar un singur cuplu, adică o singură femeie.

Experții cred că femei diferite simt plăcerea în mod diferit și în locuri diferite, în funcție de propria lor anatomie - așa că merită întotdeauna să experimentezi și să nu te oprești la acestă poziție.

Studiul nu a pretins că femeia a ajuns la orgasm, doar că a existat un flux de sânge crescut către clitoris.Stimularea clitorisului este considerată o modalitate sigură de a ajunge la punctul culminant și presupune un flux crescut de sânge către acest organ.

Mai mult, misteriosul „punct G” din vagin este alcătuit din țesut clitoridian, dar există multe alte detalii și porțiuni anatomice care întră  în joc în privința orgasmului feminin, de exemplu contracțiile din uter, vagin și mușchii podelei pelvine.