Soluţii de curăţat saltelele pe care le poţi pregăti acasă

image

Când nu mai știi ce să folosești pentru îndepărtarea murdăriei de pe saltea, soluțiile naturiste îți vin în ajutor. Iată cum să scapi de petele dificile!  

În timp, salteaua devine o sursă de acarieni și alergeni, care pot afecta calitatea aerului din dormitor și provoca probleme de sănătate, precum alergii și astm. Curățarea saltelei ajută la eliminarea acestor particule, dar și la prevenirea mirosurilor neplăcute cauzate de transpirație și de alte fluide care pot pătrunde în ea. Un alt avantaj este că o curățare regulată menține integritatea materialelor din care este fabricată salteaua, ceea ce îi prelungește durata de viață.

Vezi şi: Așa-ți parfumezi natural locuința! Nu ai nevoie de chimicale

Cum igienizezi salteaua

Pentru igenizarea saltelei, ai nevoie de: 1 cârpă, 1 sticlă pulverizatoare, bicarbonat de sodiu, 10 picături ulei esențial de lavandă, 1 lingură de sare, săpun lichid de vase, 10 lingură de oțet alb, 1 cană cu apă și jumătate de cană cu apă oxigenată. După ce ai aspirat salteaua, amesteci bicarbonatul cu uleiul esențial într-un castron și pulveriziezi printr-o strecurătoare, uniform, pe întreaga saltea. Lași să acționeze o oră și aspiri. Apoi, cu cârpa, ștergi petele cu o pastă făcută din celelalte produse, lași să acționeze 30 de minute, ștergi din nou și lași să se usuce.

Curățarea petelor de transpirație

Pentru curățarea petelor de transpirație, ai nevoie de 1 cană cu apă oxigenată, 3 linguri bicarbonat de sodiu, 1 sticlă pulverizatoare și câteva picături de săpun lichid de vase. Amesteci ingredientele până se dizolvă bicarbonatul, pulverizezi pe saltea, lași să se înmoaie, apoi cureți petele cu peria.

Îndepărtarea petelor de sânge

Pentru îndepărtarea petelor de sânge, umple o sticlă pulverizatoare cu apă oxigenată, pulverizează pe pată și șterge cu o perie până când pata dispare. Repetă procedura de câte ori este nevoie. Pentru a accelera uscarea petei, folosește un uscător de păr.

Contra petelor de vărsături

Acestea pot fi îndepărtate cu o soluție formată din 1 cană cu apă și 1 cană cu oțet. Pulverizezi pe zona murdară și ștergi cu un prosop curat până dispare pata. Apoi, aplici bicarbonat de sodiu, aspiri și lași salteaua să se usuce la aer.