Utiliz─âri inedite ale apei oxigenate

1 2 jpg jpeg

De obicei, apa oxigenat─â este folosit─â pentru dezinfectarea ┼či tratarea r─ânilor, av├ónd o puternic─â ac┼úiune antibacterian─â. Totu┼či, apa oxigenat─â are ┼či alte ├«ntrebuin┼ú─âri ┼či poate fi utilizat─â cu succes inclusiv ├«n tratamentele cosmetice.

Iat─â, a┼čadar, c├óteva utiliz─âri inedite pe baz─â de ap─â oxigenat─â!

Utilizări inedite ale apei oxigenate - tratament împotriva acneei

Pentru ├«nceput, se cur─â┼ú─â foarte bine tenul cu demachiant ┼či ap─â sau zonele corpului afectate de acnee, apoi se tamponeaz─â zonele dorite cu un disc demachiat ├«mbibat ├«n ap─â oxigenat─â.

NU este indicat ├«ns─â s─â aplici ap─â oxigenat─â pe tot corpul, deoarece aceasta poate fi iritant─â ┼či poate provoca usc─âciune.

Utiliz─âri inedite ale apei oxigenate - dezinfectarea r─ânilor

F─âr─â ├«ndoial─â, aceasta este una dintre cele mai comune utiliz─âri ale apei oxigenate, ea av├ónd o puternic─â ac┼úiune antibacterian─â ┼či antiseptic─â. Se tamponeaz─â rana cu o bucat─â de tifon imbibat─â ├«n peroxid de hidrogen ┼či se men┼úine. Asigur─â-te c─â ai m├óinile curate.

Utiliz─âri inedite ale apei oxigenate - combate micoza piciorului

Micoza piciorului sau ,,piciorul de atlet'' este o infec┼úie fungic─â des ├«nt├ólnit─â ┼či manifest─â simptome precum: erup┼úie pruriginoas─â, scuamoas─â, ro┼čie, care debuteaz─â de obicei ├«ntre degetele de la picioare; netratat─â, pielea dezvolt─â fisuri ┼či vezicule care se pot infecta, piele uscat─â care se descuameaz─â u┼čor, pe t─âlpi, miros nepl─âcut al picioarelor, unghii albicioase, fragile, care se descuameaz─â u┼čor.

├Än acest caz, se recomand─â o baie la picioare cu trei p─âr┼úi ap─â cald─â ┼či o parte ap─â oxigenat─â, timp de 5-10 minute zilnic, de trei ori pe zi, pentru a elimina ciuperca piciorului.

Utiliz─âri inedite ale apei oxigenate - g├ót inflamat ┼či r─âceli

Datorit─â propriet─â┼úilor sale antibacteriene, apa oxigenat─â poate fi folosit─â ┼či sub form─â de gargar─â, ├«ntruc├ót ajut─â la prevenirea r─âcelii ┼či a gripei. Se face gargar─â cu o parte ap─â ┼či o parte ap─â oxigenat─â. Ai grij─â s─â nu ├«nghi┼úi lichidul.

Utiliz─âri inedite ale apei oxigenate - combate mirosul nepl─âcut al gurii (halena)

Apa oxigenat─â poate substitui cu succes apa de gur─â, elimin├ónd astfel toate bacteriile care provoac─â o respira┼úie ur├ót mirositoare. Se prepar─â un amestec din o lingur─â ┼či jum─âtate de peroxid de hidrogen ┼či trei linguri de ap─â. Cl─âte┼čte gura cu acest amestec ├«nainte de a te sp─âla pe din┼úi.

Utilizări inedite ale apei oxigenate - curăţă urechile

Apa oxigent─â cur─â┼ú─â urechile ┼či ├«nmoaie nepl─âcutele dopuri de cear─â. Se amestec─â o lingur─â de ap─â cald─â cu o linguri┼ú─â de ap─â oxigenerat─â ┼či se pun c├óte dou─â pic─âturi ├«n fiecare ureche.