Simona Halep a suferit atacuri de panică și avea probleme de respirație

Simona Halep a mărturisit că s-a confruntat cu atacuri de panică și cu probleme de respirație, de aceea, anul acesta va lua o pauză pentru a rezolva o parte din problemele de sănătate.

Sportiva a mărturisit, de asemenea, că a trecut printr-o operație de corecție a respirației și pe lângă problema funcțională, a fost realizată și o intervenție estetică de rinoplastie.

Simona Halep, Instagram jpg

Simona Halep și-a rezolvat problemele funcționale de respirație. Foto: Instagram

În postarea de Instagram în care își anunța fanii de aceste decizii prin care sportiva și-a pus sănătatea înaintea carierei, Simona precizează că, deși toate aceste probleme care țin de anxietate și respirație erau vechi și în timp s-au agravat, nu a urmat recomandările medicilor pentru că nu și-a permis o pauză de câteva luni în programul ei de turnee și antrenamente.

În această perioadă, Simona este în perioada de divorț de Toni Iuruc și a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în 2022. Sportiva care va împlini 31 de ani la finalul lui septembrie avea șanse să ajungă la Turneul Campioanelor, obiectiv care nu mai e acum unul de actualitate.

Simona Halep a mărturisit că se simte „extenuată mental” și, în plus, că are nevoie de timp pentru a se recupera după intervenția chirurgicală suferită la nas.

„Nu știu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023! Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis și mai am obiective de îndepinit”, e o parte din mesajul postat de Simona.

Iată mesajul Simonei Halep pentru fani, postat pe contul ei de Instagram, unde a strâns o muțime de mesaje de susținere:

„Salutări tuturor! Vreau să vă informez în legătură cu situația mea actuală, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest an și, așa cum am făcut-o mereu, să-mi împărtășesc sentimentele cu voi. După cum știți, în februarie am fost foarte aproape să mă retrag din tenis pentru că simțeam că nu mai am forța necesară să revin în Top 10. M-am confruntat cu anxietatea și am simțit că trebuie să mă opresc. Am fost norocoasă, apoi, să descopăr Academia lui Patrick, unde mi-am recâștigat pasiunea pentru tenis.

Datorită lui Patrick, am început, ușor, să cred că încă pot juca un tenis bun. A existat din partea mea deschidere către tot ce mi-a spus să fac, cum să fac și cât de mult să fac. Am făcut totul. Obiectivul meu era clar: îmi ofer un an la dispoziție să revin în top 10. Când decid ceva, mereu sunt implicată total, iar Patrick a avut toată încrederea mea, așa că am vrut ca doar oamenii lui să se ocupe de mine.

De aceea am făcut atâtea schimbări în echipă, pentru că am simțit că e lucrul corect: să fiu implicată complet în acest proiect. A fost o perioadă foarte grea, pentru că mereu am pus presiune pe mine, iar faptul că am lângă mine cel mai bun antrenor aduce și mai mare presiune. Toate astea au culminat cu atacul de panică pe care l-am suferit la Paris. Am simțit că Roland Garros este turneul în care trebuie să joc foarte bine, având în vedere munca pe care o depusesem. Însă nu am reușit să gestionez presiunea și am clacat.”, a spus Simona Halep.

Citește și De ce gemetele în timpul sexului sporesc plăcerea