Secretele unghiilor frumoase. Trebuie să le ştii!

1 unghii ingrijite jpg jpeg

Manichiura îngrijită este la fel de importantă ca silueta de invidiat, părul care străluceşte de sănătate şi pielea netedă, fără imperfecţiuni. În sezonul estival, frumuseţea unghiilor este apreciată mai mult ca în orice anotimp, aşa că rezervă-ţi timp pentru manichiură şi pedichiură.

Nu este nevoie să mergi la salon profesional pentru ca unghiile tale să arate cât mai îngrijit. Te poţi lăuda cu o manichiură ca în reclamele cu lacuri şi oje în culori vibrante, dacă respecţi paşii ritualului de îngrijire.  

Hidratează cu ulei de cocos 

Când îţi dai cu loţiune sau cu ulei pe corp, asigură-te că aplici şi pe unghiile şi cuticulele de la mâini şi de la picioare. Spălarea frecventă a mâinilor şi utilizarea dezinfectantului usucă rapid pielea şi unghiile, aşa că încearcă să nu uiţi cea mai importantă etapă a îngrijirii manichiurii şi pedichiurii: hidratarea. Pe cât posibil, după fiecare spălare, aplică un ulei hrănitor, cum este uleiul de cocos sau de migdale dulci, care intră bine în piele, şi freacă unghiile şi cuticulele. 

Protejează cuticulele 

Evită să tai cuticulele când îţi scurtezi unghiile, pentru că acestea acţionează ca o barieră pentru microbi, iar tăierea lor poate duce la infecţii. Le poţi umezi şi împinge uşor, după care este indicat să îndepărtezi doar bucăţile moarte de piele. Dacă intenţionezi să îţi faci o manichiură clasică, protejează cuticulele, tamponând pe ele ulei de măsline sau ulei de migdale dulci înainte de a aplica ojă. În acest fel, reduci cantitatea de substanţe chimice care se absoarbe din lacul de unghii. 

Lacul pe bază de apă, de preferat 

Cele mai multe lacuri şi oje conţin substanţe chimice toxice, cum ar fi toluen, dibutil ftalat, dimetil şi dietil ftalaţi, camfor şi formaldehidă. Înainte de a achiziţiona un produs, citeşte cu atenţie eticheta şi evită lacurile cu prea mulţi compuşi chimici. Îţi recomandăm să încerci lacurile pe bază de apă, care chiar dacă nu rezistă atât de mult pe unghii, menţin frumuseţea şi sănătatea lor. În orice caz, în prezent, există companii care produc soluţii mai puţin toxice de curăţat şi de colorat unghiile, trebuie doar să le descoperi în rafturile magazinelor. 

Cum le pileşti corect

Posibil să nu fie la fel de atrăgătoare ca o manichiură colorată, dar lustruirea le poate oferi unghiilor un efect spectaculos. Scurtează-le şi pileşte-le corespunzător, iar manichiura şi pedichiura ta vor arăta îngrijit. Ca să fii surprinsă de rezultatul final, şlefuieşte-le corect, adică niciodată cu mişcări înainte şi înapoi cu pila, pentru că acest lucru poate fragiliza unghiile. Începe întotdeauna de la marginea exterioară a unghiei spre interior. 

INFO

Caută o soluţie de îndepărtare a lacului fără acetonă, mai puţin dură pentru unghii. Există şi produse de curăţare pe bază de ingrediente naturale, cum sunt soia şi porumb, acizi din fructe şi vanilie. 

Aplică un tratament natural întăritor 

Pentru întreţinerea manichiurii şi pentru a evita problema cu unghiile care se rup uşor ori sunt casante, este indicat să aplici periodic un tratament din ingrediente naturale, cu efect de întărire. Amestecă 2 linguriţe de ulei de ricin cu 2 linguriţe de sare şi 2 linguriţe de ulei din germeni de grâu, apoi păstrează soluţia obţinută într-o sticlă închisă etanş. Aplică o cantitate mică pe unghii, masează uşor şi lasă 3-5 minute să acţioneze, după care le poţi şterge. Repetă de cel puţin 10 ori, zilnic.  

Alimente care întăresc unghiile 

Dieta este foarte importantă pentru menţinerea unghiilor frumoase şi sănătoase. Proteinele sunt esenţiale, la fel ca acizii graşi Omega-3. Consumul de alimente cu biotină (vitamina B7) reduce fragilitatea unghiilor, iar seleniul previne petele albe de pe unghii. Pentru biotină şi seleniu, consumă mazăre, linte, cereale, carne, ficat de vită, ouă, somon, ton, seminţe de floarea-soarelui, migdale, spanac şi alte legume cu frunze verzi. 

Citeste si: Sfaturi pentru a estompa pleoapele căzute