Poţi ghici animalul ascuns în această imagine?

Testele IQ folosesc frecvent iluziile optice, care pot modifica modul în care percepem realitatea. Dacă ai abilităţi excelente de observaţie poţi repera animalul ascuns în această imagine.

image

Iluziile optice au numeroase beneficii. Dincolo de faptul că sunt provocatoare şi distractive, ne pun mintea la treabă şi ne pot arăta cum creierul nostru percepe realitatea.

Iluziile optice folosesc modelele, lumina şi culorile pentru a crea imagini „înşelătoare”. Totodată, sunt o percepţie a realităţii care ajunge să fie distorsionată şi ne pot face să vedem un lucru care nu este real.

Iluziile optice sunt foarte populare pe internet în zilele noastre, pentru că provoacă percepţia şi testează abilităţile de observaţie.

Vezi şi: Ce dezvăluie forma nasului tău despre personalitate? 

Doar 1% dintre oameni reuşesc să vadă câinele ascuns

Pentru a rezolva această iluzie optică, începe prin a privi colţurile imaginii şi foloseşte unele trucuri precum închiderea pe jumătate a ochilor.

În această imagine alb-negru, scopul este identificarea unui animal ascuns. Este o iluzie optică destul de dificil de rezolvat şi doar 1% dintre cei care o privesc pot ghici animalul ascuns în imagine, potrivit timesofindia.indiatimes.com.

image

Animalul ascuns în imagine este un dalmaţian, imaginea lui camuflându-se printre petele alb-negru.

Vezi şi: Ai o personalitate puternică dacă ai aceste trăsături

Sursă text şi foto: timesofindia.indiatimes.com