Poţi observa băţul de chibrit ascuns în această imagine? Doar persoanele cu vederea ageră îl pot găsi din prima!

Iluziile optice ne testează capacitatea de observaţie și percepţia, antrenând totodată gândirea rapidă. Potrivit jagranjosh.com, persoanele care își antrenează vederea zilnic, prin observarea detaliilor din iluziile optice, își îmbunătăţesc abilităţile de concentrare și observaţia. Uită-te cu atenţie la cărţile din imagine și încearcă să găsești băţul de chibrit ascuns în maximum 15 secunde. 

image

@jagranjosh.com

Această imagine îi pune pe privitori în dificultate, mai ales din cauza faptului că este supraîncărcată de cărți. Din cauza aglomerării cu elemente este greu să observi detaliile importante. Totuși, o persoană cu ochi ageri va putea observa chibritul ascuns în maxim 15 secunde. Tu în ce categorie te regăsești?

Vezi şi: Așa îți poți crește atenția și concentrarea!

Ai găsit chibritul

Dacă ai găsit chibritul și te-ai încadrat în limita de timp, înseamnă că ai un spirit de observaţie excelent și ești o fire atentă la detalii. De asemenea, nu te mulţumești să privești în ansamblu lucrurile, ci preferi să acorzi atenţie și detaliilor din jurul tău.

Dacă nu ai găsit chibritul

Încearcă să te uiţi cu atenţie în colţul din stânga sus al imaginii. Observi ceva neobișnuit? Dacă nu, încearcă să te uiţi mai atent la filele cărţilor. Băţul de chibrit se poate regăsi în filele unei cărţi.

image

@jagranjosh.com

Știai că…

…iluziile optice datează încă din perioada Greciei Antice? Se pare că artiștii greci le foloseau în arhitectură și lucrări artistice.

…în anul 5 î.Hr., un filosof grec pe nume Epicharmus a încercat să explice conceptul de iluzie optică ? Epicharmus credea că nu creierul uman este ,,de vină’’ pentru perceperea greșită a anumitor imagini, ci simțurile ar fi cele care ne trădează. Potrivit filosofului grec, este normal să percepem greșit anumite imagini din cauza simțurilor (în special văzul și auzul), care transmit semnale greșite către creier. Totuși, nu toți filosofii din acea vreme au fost de acord cu teoria lui Epiharmus.

de Anca-Teodora Popa

Surse:

https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/optical-illusion-can-you-find-a-hidden-matchstick-among-books-within-15-seconds-1672063664-1

https://kidskonnect.com/fun/optical-illusions/