Iluzie optică: Câte triunghiuri sunt în imagine?

Încearcă să numeri, în numai 16 secunde, câte triunghiuri se află în imaginea de mai jos și verifică dacă ai rezolvat corect provocarea!

image

Foto: Brightside

Testul este de fapt, o iluzie optică. Imaginea are capcitatea de a păcăli creierul și trebuie să-ți folosești din plin capacitatea de concentrare și atenția pentru a rezolva corect această problemă. Nu ține de cunoștințele tale de matematică, ci de capacitatea de a nu te lăsa înșelat de aparențe.

Ce este o iluzie optică?

Iluzia optică, cunoscută și ca iluzie vizuală, este un tip de iluzie căreia îi cade vicimă percepția vizuală. Mai exact, percepem prin intermediul vedere o imagine care nu este reală, obiectivă. Totodată, o iluzie vizuală ne face să interpretăm greșit, sau ne înșeală efectiv, distorsionând viziunea noastră asupra realității.  

2 number of triangles 63bbb2ee8acf6 1673245422 jpg

Deoarece testează limitele percepției, oamenilor le place să exploreze iluziile optice.

Ele îi fac curioși și interesați să descopere adevărul din spatele iluziei, dar în același timp, rezolvând astfel de provocări, își îmbunătățesc eficiența creierului și a ochilor în dezvoltarea abilităților de observare obiective.

Așadar, află numărul de triunghiuri din această imagine în 16 secunde, ai reușit?

Privește cu atenție și încearcă să vezi toate triunghiurile care ar putea fi ascunse. În cazul în care ai rămas blocat, consultă imaginea cu soluția de mai jos pentru a afla răspunsul corect.

image

Citește și Apa te ajută să-ți scazi tensiunea?