Oul cel de toate zilele

1 2 jpg jpeg

E bine de ştiut, însă, că cercetările recente arată că ouăle influenţează prea puţin nivelul de colesterol din sânge. Aşa încât nu trebuie să ne temem să le consumăm frecvent.

Pline de substanţe nutritive, proteine şi importanţi antioxidanţi, ele sunt alimente gustoase şi fără multe grăsimi.

Iată ce beneficii aduc sănătăţii nutrienţii din ou:

-Seleniul din ou acţionează ca antioxidant şi protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi. - Vitamina D şi calciul au grijă ca oasele să fie sănătoase şi puternice. - Fierul transportă oxigenul la celule şi asigură producerea de globule roşii. - Luteina şi vitamina B12 au efect antiinflamator şi reduc riscul apariţiei bolilor de inimă. - Vitamina E protejează împotriva cancerului şi ajută vitaminele A şi C să se metabolizeze în organism. - Zincul e important în păstrarea unui sistem imunitar puternic.

Iată ce trebuie să mai ştim despre ou:

-Conţine toţi cei nouă aminoacizi importanţi pe care organismul îi obţine doar din alimentaţie şi de care are nevoie pentru a produce proteine. Aportul de proteine pe care oul îl aduce în organism e necesar pentru sănătatea muşchilor, a organelor, a părului şi a pielii.

-Colina nutriţională din ou contribuie la formarea neuronilor şi a centrilor memoriei, la dezvoltarea şi funcţionarea creierului, mai ales la copii.

- Conţine cantităţi mici de luteină şi zeaxantină. Luteina din ouă e absorbită rapid de organism, ajutând la prevenirea cataractei şi îmbunătăţind vederea pe timp de noapte.