Moduri inedite în care poţi folosi cojile de banană. Le ştiai?

În lume se consumă în jur de 100 de miliarde de banane în fiecare an. Ce ar fi dacă, în loc să le aruncăm la gunoi, le-am folosi? Iată ce utilizări inedite au cojile de banană!

image

Potrivite pentru plantele din ghivece

Cojile de banane produc compost de calitate, bogat în fosfor. Potrivit revistei americane „Inhabitat”,  putem pur si simplu să punem coji de banană în jurul rădăcinilor plantelor, în pământ. Astfel, aducem un aport important de nutrienți care se eliberează trepatat în sol. Tot o utilizare în beneficiul plantelor, de data aceasta de apartament, este să lăsați coaja unei banane în apă, pe toată durata nopții. A doua zi puteți folosi apa pentru a uda plantele de interior. Bine de știut este dă din coji de banană se poate face și îngrășământ. La 250ml de apă se pune o coajă de banană și se marunțesc la blender. Soluția este un îngrășământ natural, care poate fi folosit pentru plante de apartament, dar și pentru cele din exterior.

Vezi şi: Ce ti se intampla in corp daca mananci doua banane pe zi

Reduce mâncărimea și acneea

Dacă ai fost mușcat de o insectă sau ai dezvoltat o erupție cutanată, revista „Healthline” recomandă să-ți masezi pielea cu o coajă de banană. Acest lucru ajută la atenuarea mâncărimii resimțite și poate facilita procesul de vindecare. Datorită proprietăților antiinflamatoare, coaja de banană poate fi utilă și în cazul celor care suferă de acnee. Unii specialiști în îngrijirea feței spun că sunt atât de eficiente încât cojile de banane ar putea să stea pe orice raft din magazine, alături de cremele de față pentru acnee. Se folosește partea interioară a cojii, care se freacă pe fața proaspăt spălată. Se lasă 10 minute să acționeze, ca o mască de față, apoi se spală. Acest lucru ar trebui făcut zilic, pentru aproximativ o lună de zile, ca să poată fi vizibile efectele benefice. La persoanele care au folosit coaja de banană pentru atenuarea acneei s-a observat și o atenuare a semnelor vechi și a cicaticelor inestetice.

Și coaja se poate mânca

Cojile de banană, pline de nutrienți și antioxidanți sunt comestibile! Totuși, sunt mai greu de digerat și pot produce balonare, de aceea este util să fiebeți cojile de banană și apoi să le puneți în blender alături de alte fructe precum căpșunele, kiwi, mango și desigur, de banană, pentru a obține niște smoothie-uri răcoritoare și hrănitoare.

Pot fi folosite pentru obiectele din piele naturală

Coaja de banană poate fi aliatul tău pentru menținerea frumuseții obiectelor din piele naturală. Cu partea moale a cojii trebuie să freci suprafețele din piele de orice fel: mobile, pantofi, genți, etc. Pielea se va curăța, se va hidrata și va străluci. O dată pe lună, folosind cojile de banană pentru a îngriji obiectele din piele veți menține aspectul nou, prevenind îmbătrânirea și degradarea suprafețelor din piele naturală.