Secretul bananei consumate dimineaţa

1 2 jpg jpeg

Scriitorul Hitoshi Watanabe a scris o carte intitulată „Dieta cu banane de dimineaţă” în care explică faptul că o banană mâncată dimineaţa şi un pahar de apă la temperatura camerei te vor ajuta să elimini câteva kilograme bune într-o singură săptămână.

Banana, secretul siluetei tale

2 jpg jpeg

Această schimbare benefică îţi va fi de folos dacă vei alege să te alimentezi corect în restul zilei renunţând la tot ce înseamnă pâine albă, dulciuri, alimente prăjite şi grase sau de tip fast-food.

Cu cât vei conştientiza mai repede că sănătatea ta depinde atât de tine cât şi de obiceiurile tale culinare, cu atât vei fi mai sănătos.

Reuşita acestei schimbări se datorează faptului că banana conţine un tip de amidon care ajută la scăderea ţesutului adipos, iar bacteriile din intestin transformă acest amidon în grăsimi ce ajută la o mai bună funcţionare a tractului gastrointestinal.

Cât de mult contează cantitatea?

În primul rând, trebuie să îţi începi ziua cu un pahar de apă caldă imediat cum te-ai trezit, te-ai spălat pe dinţi şi ai eliminat reziduurile de pe suprafaţa limbii cu ajutorul dosului periuţei sau a unei spatule de lemn.

1 2 jpg jpeg

După o oră, este recomandat să mănânci o banană pe care să o mesteci bine. În cazul în care nu te-ai săturat, aşteaptă 30 de minute şi dacă totuşi mai simţi senzaţia de foame mai poţi mânca una. Japonezii cred că este importantă cantitatea, astfel că este necesar întotdeauna să nu te saturi până la refuz.

Pe parcursul zilei poţi să mănânci ce îţi doreşti, însă să fie alimente sănătoase, de preferat salate, legume, supe, iar ultima masă să fie cât mai devreme fără a depăşi ora 19.00 şi să nu ai la nicio masă alcool sau lapte.

Efectele benefice ale bananei

Te va ajuta să diminuezi cantitatea de alcool, având în vedere că se recomandă excluderea lui, astfel şi ficatul tău este ajutat să se regenereze mai uşor.

Având în vedere că banana conţine şi fibre şi potasiu te va ajuta să ai un tranzit bun, să elimini celulita, să îţi îmbunătăţeşti metabolismul şi să arzi mai multe calorii.

Vei avea rapid senzaţia de saţietate şi îţi va reduce în timp pofta de mâncare, reglând nivelul de zahăr din sânge.