De ce să alegi bananele răscoapte, cu pete maronii

Cumpărăm banane cu o coajă perfecta și le ocolim pe cele mai coapte de teamă că, după o zi sau două în fructieră coaja li se pătează, devin moi și necomestibile. Dar, adevărul este că aceste banane nu sunt stricate. Ele sunt superalimente care pe care ar trebui să le preferăm când au ajuns în acest stadiu de coacere, nu mai devreme. Doar așa profităm din plin de nutrienții pe care ni-i oferă oranismului.  

dieta banane cu coaja 1 jpeg

Previn cancerul

Bananele sunt fructe foarte populare, cu un conținut bogat de elemente nutritive esențiale: zaharuri naturale, fibre dietetice, vitamine și minerale.  Dar ceea ce este spectaculos la bananele coapte este faptul că acestea conțin un factor natural de necroză tumorală, adică o substanță din fruct are efect pozitiv de prevenție a afecțiunilor oncologice.

Ajută inima

Bananele reprezintă o sursă excelentă de potasiu.  Acest mineral îmbunătățește sănătatea inimii și echilibrează tensiunea arterială. Un aport zilnic de 1,3 - 1,4 grame de potasiu este recomandat pentru scăderea riscului apariției bolilor de inimă cu 26%.

Digestie mai bună

Sunt ușor de digerat și conțin două tipuri de fibre alimentare care fac parte din categoria carbohidraților. Aceste firbre sunt compuse din sute de molecule de glucoză, dar nu pot fi digerate de către enzimele digestive pentru a furniza energie organismului și sunt clasificate în fibre solubile și insolubile. Cele solubile te fac să simți o senzație de sațietate și te ajută să controlezi cantitatea de mâncare pe care o consumi, iar cele insolubile te susțin să ai un tract digestiv sănătos.

Îmbunătățesc starea de spirit

Cei care mănâncă zilnic banane coapte beneficiază și de o îmbunătățire a stării de spirit. Fructele coapte de banana conțin  triptofan, un aminoacid pe care corpul îl folosește ca materie primă pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care este în directă legătură cu starea noastră de spirit, dar și cu rutina somnului. Din aceste motive, mâncând banane și făcând sport zilnic, ai sanșe mari să previi stările de tristețe și să îți menții o stare de spirit pozitivă, iar seara să ai un somn odihnitor.

Citește și Cum să nu te îngrași când faci vacanța la all inclusive, 3 reguli de la o blogeriță care arată super!