Iată ce beneficii ai dacă bei bere de ghimbir!

Berea de ghimbir este o băutură acidulată, răcoritoare și, de obicei, fără alcool, făcută din ghimbir proaspăt sau uscat, zahăr și suc de lămâie. În trecut, oamenii fermentau ingredientele cu zahăr, iar apoi adăugau drojdie.

image

Berea de ghimbir are multiple beneficii pentru sănătate, fiind apreciată, în special, pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului digestiv.

Alungă greața

Senzația de greață poate fi ameliorată cu ajutorul berii de ghimbir. Aceasta, asemenea ceaiului de ghimbir este de ajutor împotriva senzației de greață și a vărsăturilor, informează livestrong.com.

Sortimentele de bere de ghimbir fără alcool pot fi consumate în siguranță și de femeile gravide care se confruntă cu grețurile matinale. Mai mult decât atât, potrivit Memorial Sloan Kattering Cancer, berea de ghimbir îmbunătățește digestia. Acest aspect se explică prin faptul că prin consumul de bere de ghimbir este favorizată producția de salivă și sucuri gastrice care ajută la îmbunătățirea digestiei, băutura fiind recomandată persoanelor care suferă de indigestii sau constipație. Poți cumpăra bere de ghimbir de la plafar sau din unele supermarketuri.

Ajută la menținerea sănătății cardiace și osoase

Ghimbirul este un antioxidant excelent și poate ajuta la prevenția afecțiunilor cardiovasculare și reumatologice. În plus, specialiștii susțin că ghimbirul ar avea proprietăți anticancerigene, prevenind, de asemenea, îmbătrânirea prematură. Totuși, este bine de știut că aceste beneficii depind și de cantitatea de ghimbir pe care o conține berea. Astfel, cu cât concentrația de ghimbir este mai mare și cea de zahăr mai redusă, cu atât berea de ghimbir este mai benefică.

Vezi şi: Poate consumul moderat de bere să ne influenţeze dieta?

Poate proteja sănătatea cardiovasculară

Potrivit cercetătorilor, grație proprietăților antioxidante și antiinflamatoare ale ghimbirului, berea de ghimbir poate preveni accidentul vascular celebral și atacul de cord. De asemenea, unii specialiști consideră că este de ajutor și în prevenția diabetului, informează octbeverages.com. Totuși, este bine de știut că berea de ghimbir poate interfera cu anumite medicamente, motiv pentru care, dacă urmezi anumite tratamente, este bine să ceri sfatul medicului înainte de a consuma bere de ghimbir.

de Anca-Teodora Popa