Faci faţă temperaturilor ridicate cu 3 băuturi hidratante

1 2 jpg jpeg

ÔÇ×Din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru elimin─â prin transpira┼úie o cantitate important─â de lichide care trebuie neap─ârat compensat─â printr-o hidratare corect─â. Al─âturi de ap─â, esen┼úial─â pentru a reechilibra organismul ├«n zilele de var─â, putem ad─âuga ├«ns─â ┼či alte tipuri de b─âuturi cu un rol rehidratant dovedit, ├«n func┼úie depreferin┼úele fiec─âruia dintre noi, de la sucuri naturale, la lapte, de pild─â. Conform studiilor, chiar ┼či cei care prefer─â berea au motive de bucurie, ├«ntruc├ót cercet─âtorii au concluzionat ca ea poate contribui cu succes la o hidratare corect─â, ├«n completarea apeiÔÇŁ, spune Corina Zugravu, pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

1. Ap─â la temperatura camerei

Corpul uman este alc─âtuit ├«n propor┼úie de 70% din ap─â, a┼ča c─â nu este de mirare de ce aceasta ocup─â ├«ntotdeauna primul loc ├«n recomand─ârile medicilor. Lipsa ei estea sociat─â cu senza┼úia de oboseal─â, de stres ┼či de ner─âbdare, poate ├«ngreuna concentrarea ┼či poate reduce nivelul de aten┼úie ┼či de vitalitate.

Secretul constă în consumul apei la temperatura camerei, nu rece. Astfel, corpul nostru nu va fi nevoit să consume energie pentru a aduce temperatura apei consumate la temperatura corpului. 2. Berea

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pe timpul verii. Datorită conţinutului său redus de alcool, berea poate contribui la hidratarea organismului, în completarea consumului apei.

Mai mult, datorit─â ingredientelor sale naturale, berea este recomandat s─â fie consumat─â chiar dup─â sus┼úinerea unui efort fizic ├«ndelungat, ea contribuind la recuperarea echilibrului hidric ┼či mineral din organism.

Potrivit studiilor interna┼úionale, berea contribuie ├«n aceea┼či m─âsur─â, ca ┼či apa, la refacerea echilibrului organismului dup─â pierderea cauzat─â de efortul fizic, datorit─â con┼úinutului s─âu de aminoacizi, minerale, vitamine din grupa B ┼či antioxidan┼úi.

Al─âturi de o diet─â echilibrat─â, berea poate fi consumat─â zilnic de c─âtre persoanele s─ân─âtoase ├«ntr-o cantitate moderat─â, echival├ónd 660 ml/zi pentru b─ârba┼úi ┼či 330 ml/zi pentru femei (cu un con┼úinut de cel mult 5% alcool).

O can─â de ceai reprezint─â echivalentul unei c─âni cu ap─â plus beneficiile aduse de antioxidan┼úii din plant─â ┼či varia┼úia gustului. Printre recomand─âri se num─âr─â ceaiul de ment─â, care ofer─â un efect r─âcoritor, dar ┼či ceaiul verde, renumit pentru propriet─â┼úile lui medicinale.

De ce fierbinte?

Tradi┼úiile Arabiei Saudite ne dezv─âluie un secret pentru zilele c─âlduroase de var─â: contrar a┼čtept─ârilor, ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizeaz─â efectul r─âcoritor. Acest fapt este explicat de ├«nc─âlzirea temperaturii interne a corpului ce se ,,for┼úeaz─âÔÇŁ s─â transpire, efectul de evaporare a apei de pe piele fiind de fapt cel perceput de noi ca senza┼úie revigorant─â.