Faci faţă temperaturilor ridicate cu 3 băuturi hidratante

1 2 jpg jpeg

„Din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru elimină prin transpiraţie o cantitate importantă de lichide care trebuie neapărat compensată printr-o hidratare corectă. Alături de apă, esenţială pentru a reechilibra organismul în zilele de vară, putem adăuga însă şi alte tipuri de băuturi cu un rol rehidratant dovedit, în funcţie depreferinţele fiecăruia dintre noi, de la sucuri naturale, la lapte, de pildă. Conform studiilor, chiar şi cei care preferă berea au motive de bucurie, întrucât cercetătorii au concluzionat ca ea poate contribui cu succes la o hidratare corectă, în completarea apei”, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

1. Apă la temperatura camerei

Corpul uman este alcătuit în proporţie de 70% din apă, aşa că nu este de mirare de ce aceasta ocupă întotdeauna primul loc în recomandările medicilor. Lipsa ei estea sociată cu senzaţia de oboseală, de stres şi de nerăbdare, poate îngreuna concentrarea şi poate reduce nivelul de atenţie şi de vitalitate.

Secretul constă în consumul apei la temperatura camerei, nu rece. Astfel, corpul nostru nu va fi nevoit să consume energie pentru a aduce temperatura apei consumate la temperatura corpului. 2. Berea

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pe timpul verii. Datorită conţinutului său redus de alcool, berea poate contribui la hidratarea organismului, în completarea consumului apei.

Mai mult, datorită ingredientelor sale naturale, berea este recomandat să fie consumată chiar după susţinerea unui efort fizic îndelungat, ea contribuind la recuperarea echilibrului hidric şi mineral din organism.

Potrivit studiilor internaţionale, berea contribuie în aceeaşi măsură, ca şi apa, la refacerea echilibrului organismului după pierderea cauzată de efortul fizic, datorită conţinutului său de aminoacizi, minerale, vitamine din grupa B şi antioxidanţi.

Alături de o dietă echilibrată, berea poate fi consumată zilnic de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei (cu un conţinut de cel mult 5% alcool).

O cană de ceai reprezintă echivalentul unei căni cu apă plus beneficiile aduse de antioxidanţii din plantă şi variaţia gustului. Printre recomandări se numără ceaiul de mentă, care oferă un efect răcoritor, dar şi ceaiul verde, renumit pentru proprietăţile lui medicinale.

De ce fierbinte?

Tradiţiile Arabiei Saudite ne dezvăluie un secret pentru zilele călduroase de vară: contrar aşteptărilor, ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizează efectul răcoritor. Acest fapt este explicat de încălzirea temperaturii interne a corpului ce se ,,forţează” să transpire, efectul de evaporare a apei de pe piele fiind de fapt cel perceput de noi ca senzaţie revigorantă.