Ce se întâmplă dacă îţi înfăşori picioarele în folie de aluminiu

Prezente în multe case, foliile de aluminiu îşi dovedesc utilitatea în diverse aspecte, cum ar fi acoperirea vaselor pe care le ţinem la frigider.

Este indicat ca aluminiul să nu fie folosit atunci când gătim la temperaturi înalte, pentru a evita ca substanţele conţinute să ajungă în alimente. Totuşi, putem folosi folia de aluminiu în unele probleme de sănătate.

image

Calmează durerile articulare și musculare

Durerea, mai ales cea care apare la nivelul picioarelor, este foarte greu de suportat. Desigur, există tratamente și creme specifice pe care le poți folosi în acest caz, dar atunci când ai nevoie de o soluție urgentă, folia de aluminiu poate fi de mare folos.

Acest sfat este folositor la ameliorarea durerii care apare în artrită, sciatică, gută și alte dureri resimțite în mâini, picioare și genunchi.

Reține că acest leac este eficient doar în ameliorarea simptomelor și nu este în niciun fel un tratament. Dacă bănuiți că aveți artrită sau alte boli reumatice, trebuie să consultați un medic și să urmați un tratament adecvat.

Cum se procedează?

În primul rând, înfășurați zona dureroasă a corpului cu folie de aluminiu.

Folosiți un bandaj medical pentru a ține foliile de aluminiu pe loc.

Ideal ar fi să-l lași peste noapte (sau în timp ce te odihnești în timpul zilei).

Repetați procedura timp de 7 până la 10 zile, apoi luați o pauză de 2 săptămâni.

Totuși, dacă durerea nu se reduce și nu se observă nicio ameliorare, ia în considerare consultarea unui specialist cât mai curând posibil.

Soluţie pentru picioare reci

Dacă ai mai mereu picioarele reci, o soluţie este să le înfăşori în folie de aluminiu. Este un remediu eficient şi iarna, când vrei să îţi încălzeşti rapid picioarele. Datorită proprietăților sale izolante, folia de aluminiu este o armă formidabilă împotriva frigului. Ajută la reținerea căldurii și la încălzirea rapidă a picioarelor.

Vezi şi: Este sigur să gătești folosind folie de aluminiu?