Este bună pentru consum coaja de banană? Ai fi vrut să ştii până acum

image

Banana este unul dintre cele mai populare fructe din lume. Ceea ce nu știe, în general, este că acest fruct are coaja comestibilă.

Banana se afla pe locul al treilea în locul celor mai consumate fructe din lume. Nu numai că are un gust plăcut, ci conţine şi vitamina B6, potasiu, magneziu si fibre. Ne place banana şi pentru că este un fruct deosebit de ușor de mâncat: este suficient să îndepărtezi coaja. În general, majoritatea oamenilor aruncă la gunoi cojile de banane.

Ce conţine coaja de banană

La fel ca pulpa, coaja bananei este bogată în nutrienți și conține, de asemenea, potasiu, magneziu, vitamine și chiar mai multe fibre decât restul fructului. Unul dintre principalele obstacole în calea consumului de coajă de banană este îndoiala cu privire la gustul pe care îl poate avea. Într-adevăr, consumată ca atare, coaja nu este foarte plăcută la gust. Dar există diferite moduri de a o folosi ca ingredient pentru diferite feluri de mâncare și de a face ceva gustos din ea, potrivit sciencealert.com.  

Cum se consumă coaja de banană

Poţi consuma coaja de banană crudă sau gătită. Totuși, pentru că pot fi mai greu de digerat și pot produce balonare, este bine ca mai întâi cojile de banană să fie fierte și apoi puse în blender alături de alte fructe precum căpșunele, kiwi, mango și desigur, de banană, pentru a obține niște smoothie-uri răcoritoare și foarte nutritive.

Coji de banană pot fi, de asemenea, transformate în făină. Pentru a face acest lucru, este suficient să le usuci și să le macini. Totuși, făina din coajă de banană este diferită de cea de grâu și o idee bună este să le amesteci pe cele două în diverse reţete pentru a obține ceva delicios.

Cum mai poţi folosi coaja de banană

Daca nu eşti cu adevarat convins de consumul de coajă de banană, există multe alte modalităţi de a o folosi pentru a nu o risipi inutil. Coaja de banană este, de asemenea, un produs cosmetic natural excelent. Diferiții nutrienți pe care îi conține ajută la hrănirea și hidratarea pielii și a părului. Cojile de banane pot fi, de asemenea, folosite pentru a ușura îndepărtarea petelor de cafea și ceai de pe dinți.

Coaja de banană poate fi pusă în apă şi lăsată la marinat. Cu această apă udă florile de apartament, care vor avea de câştigat de pe urma nutrienţilor din banană.