Bananele te constipă sau nu? Iată ce trebuie să ştii!

Există banane coapte, semicoapte și necoapte. Unii oameni le diferențiază prin culoare - verde, galben și maro, dar ce proprietăți benefice au ficerare dintre ele?

Banane verzi: Când bananele sunt verzi, sunt necoapte și conțin prea mult amidon greu de digerat, ceea ce te poate face și mai constipat.

banane  sursa   Shutterstock jpg

Bananele sunt folositoare când ai constipație ocazională. Foto: Shutterstock

Banane galbene: Când banana se coace și devine galbenă, este ușor de digerat și este bogată în antioxidanți. Bananele coapte conțin fibre solubile, ceea ce face sistemul digestiv să lucreze foarte bine.

Banane maro: Este utima etapă când bananele sunt bune pentru consum. În acest stadiu, încep să devină maro și ameliorează constipația. Au cel mai mare nivel de antioxidanti, fibra solubila absoarbe apa și scaunul tau trece foarte usor prin sistemul digestiv.

Cum ajută bananele în constipație?

·      Este un fruct bogat în fibre și oferă minerale semnificative organismului.

·      Banana conține potasiu, care ajută și la ameliorarea constipației.

·      Absoarbe apa din nutrienti, facand miscarea intestinala usoara și lină.

Consumul unei banane coapte ajută: Mănâncă 2 – 3 banane pe zi pentru a regla mișcările intestinale și a ameliora constipația.

Banane și caș pentru constipație: Luați trei linguri de caș, o banană și jumătate de linguriță de zahăr pentru gust. Mănâncă acest amestec o dată pe zi în timpul micul dejun. Cașul nu trebuie să fie prea acru.

Banane și unt de arahide pentru constipație: Asigură-te că nu ești alergic la unt de arahide. Taie o banană coaptă într-un castron și adăugă 3-4 lingurițe de unt de arahide. Ia din acest amestec o dată pe zi, după masă.

Banana este bună pentru constipație la bebeluși?

Bananele piure sunt bune pentru bebeluși, după șase luni. Poți să le amesteci cu alte cereale pentru beneficii pentru sănătate, cu excepția cazului în care copilul este alergic. De asemenea, poți adăuga lapte, apă sau caș în piureul de banane, astfel încât copilul să înghită ușor, cu plăcere. Începe cu cantități mici; poate o dată pe zi. Dacă observi orice disconfort la copilul consultă medicul.

Este shake-ul de banane bun pentru constipatie?

Unii oameni spun că laptele și bananele nu sunt o combinație de consumat fiindcă poate provoca probleme digestive. În timp ce pentru unii oameni, poate fi un tratament pentru constipație. Ei bine, nu există o cercetare care să demonstreze niciuna dintre aceste variante.

Bananele sunt fructe pline de antioxidanți și hrănesc bacteriile sănătoase care trăiesc în mod normal în intestin. Valoarea nutritivă a bananei este bine cunoscută în întreaga lume. Totuși, dacă suferi de constipație cronică, mergi la emdic, nu o trata cu banane.