Ce se intampla daca mananci o banana in fiecare zi

1 2 jpg jpeg

Banana este remediul natural pentru o multime de boli. De asemenea, aceste fructe amelioreaza cu succes depresiile si starile de stres.

Sursa de zahar si de energie Bananele conţin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza şi glucoza - combinate cu fibre. O banană oferă instant o explozie de energie, susţinută şi substanţială. Cercetările au dovedit că doar două banane pot furniza suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Trateaza depresia Conform unui studiu recent efectuat printre persoanele care suferă de depresie, multe s-au simtit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă in serotonină, cunoscută pentru că te face să te relaxezi, pentru a îmbunătăţi starea de spirit şi, în general, a face să te simţi mai fericit. Vitamina B6 din banane regleaza nivelul de glucoza din sange.

Sindromul premenstrual

Uita de pastile - mananca o banana. Vitamina B6 regleaza nivelul de glucoza din sange, care poate afecta starea de spirit.

Anemie

Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina din sange si ajuta in caz de anemie.

Tensiune arteriala

Acest fruct exotic are un continut bogat de potasiu, astfel ca ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Stimularea creierului

Datorita concentratiei bogate de potasiu, bananele stimuleaza activitatea creierului si creste capacitatea de concentrare, fiind ideale in timpul invatarii.

Constipatie

Bogate in fibre, bananele contribuie la restabilirea actiunii normale a intestinelor, fara a se recurge la laxative.

Arsuri stomacale

Bananele au un efect antiacid natural, astfel ca inlatura si linistesc arsurile stomacale.