Cum prepari salată de somon. Reţeta lui chef Hadad

image

Când nu mai ştii ce să găteşti, o idee este salata de somon. Se pregăteşte uşor şi este şi sănătoasă!

Pentru a prepara salata de somon, ai nevoie de:

Ingrediente

1 conserva de file de somon in ulei de masline

2 oua de prepelita

1 felie de chorizo

legume – o anghinare, o andiva, o ciuperca, baby spanac, salara frisée, o ceapa, o rosie

Mustar Dijon

otet balsamic, ulei de masline

vin alb

lime

sare, piper

Mod de preparare

Se incepe cu sosul: se pune o lingurita de mustar Dijon cu boabe si una fara boabe, putin vin alb, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper negru proaspat macinat, zeama de la o jumatate de lime si se amesteca. Ar fi bine ca sosul sa fie facut cu o ora-doua inainte si sa fie pastrat la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Intr-un bol, se pun frunzele de salata frisée (daca nu aveti, salata Iceberg), fruzele de andive, anghinarea taiata in patru (daca se cumpara proaspata, se curata si se fierbe aproximativ o ora si jumatate in apa cu sare), frunzele de spanac, sare, piper, putin ulei de masline si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca, dar sa ajunga uleiul la fiecare frunza.

Mod de prezentare

Pe un platou se incepe montarea salatei. Se pun cateva fruze de andive. cateva frunze de salata, bucatile de anghinare, deasupra se pune fileul de somon rupt in bucati (cu mana), o felie de chorizo taiata in patru (cui nu-i place chorizo il poate inlocui cu prosciutto). Se adauga cateva feliute de ceapa rosie, o ciuperca proaspata taiata in felii, frunzele de spanac, doua oua de prepelita taiate in jumatati, se presara si o lingurita de capere si cateva frunze de busuioc proaspat, aromat. Se pun cateva linguri de sos (nu mult, 3-4 linguri), cateva fasii de rosii curatate de coaja si seminte, piper proaspat macinat si, obligatoriu, la sfarsit se stropeste totul cu putin ulei de masline.