Cum faci shaorma de casă. Reţeta lui Chef Hadad
Unul dintre preparatele pe care românii preferă să îl consume de la fast-food este shaorma.
Acest preparat gustos poate fi pregătit uşor acasă. Chef Hadad prezintă pe blogul său o reţetă de shaorma care poate fi preparată acasă şi care este masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă.
Ingrediente (pentru o porție):
130 g pulpă de pui dezosată
1 ceapă mică
1/2 castravete proaspăt
1 castravete murat
1 lingură de pătrunjel
1 roșie
piper negru zdrobit
sumac
sare
chimion
ulei de masline
3 linguri humus
1 lipie (pită)
Preparare
Se taie puiul cuburi medii, se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier. Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.
Cine nu are sumac, poate folosi alt condiment, cum ar fi chimion sau curcuma.
Sursă text şi foto: chefjosephhadad.ro