Consumă aceste alimente când ai dureri. Sunt calmante naturale

image

Alimentația echilibrată și bogată în fructe și legume contribuie, printre altele, și la reducerea diferitelor dureri. În cazul în care te confrunți cu dureri articulare, musculare sau abdominale, precum și cu alte probleme, este bine să știi că există unele alimente care îți pot fi de ajutor.  

Afinele

Mici și zemoase, aceste fructe conțin antocieni, un flavonoid care ajută la reducerea durerilor articulare și a rigidității, în cazul persoanelor care suferă de artroză la genunchi, informează northcentralsurgical.com. De asemenea, aceste fructe sunt bogate în fitonutrienți, care pot fi de folos în caz de dureri și inflamație. Alte fructe bogate în polifenoli și antioxidanți, pe care merită să le incluzi în dieta ta sunt: căpșunile și portocalele, care la fel ca afinele pot avea un efect calmant scrie webmd.com.

Iaurtul

Iaurtul simplu, natural și nepasteurizat ar putea atenua semnificativ inflamațiile și crampele cauzate de menstruație sau balonare. Iaurtul conține bacterii bune, numite probiotice, care contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv. Mai mult, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, femeile care au consumat iaurt cu un conținut redus de grăsimi pe o perioadă de 9 săptămâni au fost mai ferite de inflamații decât femeile care nu au consumat iaurt.

,,Iaurtul poate fi o parte importantă a unei diete sănătoase, concepută pentru a atenua inflamația sistemică”, spune Aly Cohen, fondatoarea și directorul medical al Integrative Rheumatology Associates in Princeton, New Jersey pentru everydayhealth.com. Aly Cohen recomandă iaurtul grecesc, fără zahăr, întrucât este mult mai bogat în proteine decât celelalte tipuri de iaurt. De asemenea, pentru a spori beneficiile acestui aliment, adaugă o mână de fructe de pădure sau un măr verde feliat, întrucât acestea sunt bogate în antioxidanți.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru creșterea imunității și stabilirea confortului digestiv. Usturoiul poate ajuta în caz de diaree, crampe abdominale, paraziții și viermi intestinali. De altfel, s-a demonstrat că, atunci când este consumat cu regularitate, usturoiul ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute. De asemenea, acest aliment poate reduce nivelul colesterolului cu 10-15%. Mai mult decât atât, specialiștii îl recomandă chiar împotriva cancerului de colon, informează timesofindia.indiatimes.com.

Vezi şi: Poate usturoiul să îți îmbunătățească viața sexuală?

Legumele cu frunze verzi

Spanacul și broccoli sunt câteva dintre legumele bogate în antioxidanți care protejează împotriva leziunilor celulare și ajută în caz de dureri articulare, scrie northcentralsurgical.com. Pe lângă acestea, legumele cu frunze verzi conțin o mulțime de vitamine (K, A, C, B6, B9 și E), fier, calciu, mangan și fibre, care ajută la menținerea sănătății generale. Așa că adaugă în dieta ta cât mai multe legume cu frunze verzi.

Cireșele

Grație proprietăților antiinflamatoare, cireșele pot ajuta în cazul durerilor articulare cauzate de gută, cât și în caz de dureri musculare. De asemenea, consumul de cireșe poate scădea riscul de dezvoltare a cancerului și poate prevenii deteriorarea celulelor nervoase, scrie timesofindia.indiatimes.com.

De Anca-Teodora Popa