Cireșele țin artrita la distanță și îți ajută inima. Ce alte beneficii au

cirese9 jpg

Este din nou sezonul cireșelor. Sunt proaspete, delicioase și bune pentru organism  Cireșele nu sunt doar unele dintre cele mai sănătoase fructe, ele figurează și în topul alimentelor care îți protejează sănătatea în general. 

O cană (aproximativ 21 de cireșe) conține mai puțin de 100 de calorii și 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Dar iată și alte motive pentru care acest fruct cu sâmburi este binevenit în viața ta!

Cireșele: o alegere sănătoasă

Indiferent dacă vă plac cele dulci sau cele acrișore, aceste fructe de un roșu intens nu trebuie să fie evitate.. Cireșele au un conținut scăzut de calorii și sunt pline de fibre, vitamine, minerale, nutrienți.  Conțin vitaminele C, A și K, dar și potasiu, magneziu și calciu. Ele aduc, de asemenea, antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul.

Ciresele sunt pline de antioxidanți

Cireșele sunt o sursă puternică de  antioxidanți și compuși antiinflamatori . Aceste gărzi celulare încetinesc îmbătrânirea și previn bolile cronice, inclusiv bolile de inimă, cancerul, Alzheimer, diabetul și obezitatea .

Protejează împotriva diabetului

Efectul antiinflamator al cireșelor te ajută să îți păstrezi corpul sănătos. Ba mai mult, aceste fructeau și un indice glicemic scăzut. Asta înseamnă că nu declanșează creșterea sau scăderea nivelului de zahăr din sânge și de insulină, iar asta înseamnă că te pot ajuta să lupți împotriva diabetului sau să gestionezi boala dacă o ai deja.

Te ajută să ai un somn odihnitor

Cireșele sunt una dintre puținele surse alimentare de melatonină, un hormon care te ajută să controlezi ciclul somn-veghe. Conform unui studiu, sucul de cireșe luat cu una sau două ore înainte de culcare crește timpul de somn cu o oră și 24 de minute.

Ameliorează artrita

Mai multe studii sugerează că cireșele sunt benefice pentru cei care suferă de osteoartrită. Încorporarea regulată a cireșelor sau a sucului de cireșe în rutina zilnică poate ajuta la reducerea durerilor articulare.

Reduc riscul de atacuri de gută

Peste opt milioane de adulți din SUA suferă de gută. Această artrită inflamatorie este declanșată atunci când un produs rezidual numit acid uric se cristalizează în articulații, provocând dureri și umflături chinuitoare. Într-un studiu, pacienții cu gută care au consumat cireșe doar două zile (atât fructele proaspete, cât și extractul de cireșe și sucul) au arătat un risc cu 35% mai mic de atacuri de gută în comparație cu cei care nu au mâncat cireșe.

Reduc colesterolul

Cercetările au arătat că consumul de suc de cireșe poate ajuta la scăderea colesterolului, inclusiv a celui „rău”, cunoscut sub numele de LDL, iar asta înseamnă că scade riscul de boli de inimă. Și un LDL ridicat este deosebit de îngrijorător în ceea ce privește riscul de atac de cord.

Te scapă de febra musculară

Cu alte cuvinte, cireșele pot face ca durerea după antrenament să fie mai puțin intensă. De asemenea, protejează împotriva uzurii celulare cauzate de exerciții fizice și ajută la susținerea refacerii musculare. Din acest motiv, sucul de cireșe este popular printre sportivii profesioniști. Dar poate ajuta pe oricine are o viață activă.

Cum să maximizezi beneficiile pentru sănătate ale cireșelor

Nu există nimic ca un castron cu cireșe proaspete în plin sezon. Dar aceasta nu este singura modalitate de a le îmbrățișa beneficiile nutriționale. Căutați cireșe congelate sau sucul de cireșe 100% , pentru că pot avea tot atât de multe beneficii.