Cea mai sănătoasă limonadă. O poţi face şi tu uşor!

1 2 jpg jpeg

Iată cât de uşor poţi prepara o limonadă sănătoasă!

Ingrediente:

- 1 lămâie cu coaja netratată - 2 linguri miere - 1 cană cu gheaţă - 2 căni cu apă rece.   

Spală foarte bine lămâia, scoate-i sâmburii şi zona albă groasă din mijloc, taie-o în 4 şi pune-o în blender cu tot cu coajă, adaugă şi restul ingredientelor şi pune aparatul în funcţiune. O băutură delicioasă, sănătoasă şi rapid de făcut.

Pentru un plus de savoare poţi să adaugi şi câteva frunze de mentă atât în blender cât şi la final ca decor.

În cazul în care vrei să transformi limonada într-un aliat şi mai puternic poţi să mai adaugi în blender câteva feliuţe de ghimbir proaspăt.

Află de ce este indicat să consumi citrice AICI

Lămâile îndepărtează durerea din corp

Cu toate că au un gust acru pe care foarte puţină lume îl acceptă ca atare, ele au efect alcalin destul de puternic asupra corpului uman, fiind un agent natural ce luptă împotriva excesului de aciditate din organism, exces care predispune la multe boli printre care şi reumatismul.

Acidul din lămâie dacă îl amesteci cu un pic de apă călduţă şi îl vei servi înainte de masă va stimula producerea acidului gastric şi va activa în felul acesta muşchii stomacali.

Dacă te lupţi cu varicele apelează cu încredere la uleiul de lămâi, amestecând 6 picături cu ulei de jojoba sau avocado şi masând blând zona respectivă. Vei observa cum în timp vei uita de problema varicelor.

Nu uita că pentru o imunitate puternică este indicat să te odihneşti corespunzător, să te alimentezi la ore potrivite şi să faci în permanenţă mişcare.

...egipenii credeau că dacă consumă cu regularitate lămâi şi beau zeama lor se vor feri de orice fel de formă de otrăvire a corpului lor?

...vitamina C din lămâie este benefică pentru a trata şi vindeca acneea?

...lămâia are efect de calmare şi de îndepărtare a anxietăţii?

....dacă ai o bătătură peste care aplici o felie groasă de lămâie peste noapte şi o lasă bine înfăşurată, a doua zi va dispărea bătătura?

...dacă îţi clăteşti gura cu zeama de la o lămâie vei scăpa de halenă sau de mirosul de ţigări din cavitatea bucală?

...usturoiul şi ceapa împreună cu lămâia combat hipertensiunea arterială?