Citricele, ideale pentru imunitate

1 2 jpg jpeg

întăresc sistemul imunitar şi te ajută să-ţi fortifici organismul pe timp de iarnă.

Zemoasă şi dulce, portocala este recomandată pentru faptul că reprezintă o sursă de vitamina C. De asemenea, conţine numeroase fibre, vitamine, calciu şi potasiu. Are efect antiinflamator şi ajută la prevenirea dar şi tratarea artritei şi astmului.

Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Dacă doreşti să reduci riscul formării pietrelor la rinichi, consumă suc de portocale. Acesta curăţă organismul şi scade colesterolul. Atât coaja, cât şi sucul sunt eficiente în curăţarea legumelor şi fructelor de substanţele cu care au fost stropite.

Răcoritor şi cu gust dulce-amărui, grepfrutul fortifică sistemul imunitar. Potrivit studiilor, dacă mănânci jumătate de grepfrut pe zi, vei obţine 68% din totalul de vitamina C, 28% din totalul de vitamina A, 2% din totalul de calciu şi 2% din magneziu.

O cură cu acest fruct stimulează secreţia bilei, previne balonarea şi migrenele date de acumularea de toxine în organism. Efectul detoxifiant creşte dacă bei o cană de suc la micul dejun. Consumul regulat de grepfrut scade efectul anticoncepţionalelor şi interacţionează cu unele substanţe din medicamentele prescrise în cazul depresiei, hipertensiunii şi a bolilor de inimă.

Atunci când mănânci o felie de lămâie, obţii mai mult decât un gust de acru în gură. Vitamina C din lămâie omoară bacteriile care cauzează acneea. Astfel, o limonadă poate avea efecte miraculoase asupra tenului.

De asemenea, lămâia ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Nu are multe calorii şi poate fi folosită în cazul dietetelor. Un pahar de suc de lămâie cu apă călduţă băut dimineaţa ajută digestia.

Pomelo este un bun stimulator al sistemului imunitar, vitamina C ajutând la creşterea rezistenţei organismului în cazul viruşilor şi bacteriilor. Vitamina C din fruct contribuie la o mai bună absorbţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

Conţinutul crescut de potasiu reglează tensiunea arterială şi menţine inima sănătoasă. Fiind o sursă importantă de calciu, previne osteoporoza şi te ajută să ai articulaţii sănătoase. Este bun după o masă copioasă deoarece este bogat în fibre şi previne balonarea.