8 remedii pe care le poți încerca acasă. Cum te poate ajuta menta sau usturoiul

usturoi jpg

Indiferent de ce ai auzit sau de cât de mult îți dorești alinare, discută cu medicul sau farmacistul înainte de a încerca un remediu la domiciliu. Acest lucru este și mai important dacă iei pastile, deoarece unele pot afecta modul în care funcționează medicamentele.

Menta

Menta a fost folosită de sute de ani ca remediu pentru câteva afecțiuni. Uleiul de mentă ar putea ajuta la sindromul colonului iritabil - o afecțiune care poate provoca crampe, balonare, gaze, diaree și constipație - și poate fi bun și pentru durerile de cap. Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea cât de mult ajută și de ce. Oamenii folosesc frunza și pentru alte afecțiuni.

Mierea

Acest îndulcitor natural poate funcționa la fel de bine pentru tuse ca și medicamentele fără prescripție medicală. Acest lucru ar putea fi util în special pentru copiii care nu sunt suficient de mari pentru a le lua. Dar nu dați miere unui sugar sau unui copil mai mic de un an. Există un risc mic de otrăvire alimentară, apare rar, dar e grav.

Curcuma

Se spune că acest condiment poate fi leac pentru mai multe afecțiuni, de la artrită la ficatul gras. Există câteva cercetări care susțin acest lucru. Altele spun că ar putea ajuta la vindecarea ulcerelor și poate combate erupțiile cutanate. Dacă îl încerci, nu exagera: dozele mari pot provoca probleme digestive.

Ghimbirul

Este folosit de mii de ani în medicina asiatică pentru a trata durerile de stomac, diareea și greața, iar studiile arată că funcționează pentru greață și vărsături. Există dovezi că ar putea ajuta și când ai crampele menstruale. Dar nu este neapărat bun pentru toată lumea. Unii oameni au arsuri la stomac, diaree și gaze din cauza asta . Ba mai mult, poate afecta modul în care funcționează unele medicamente. Deci, discută cu medicul tău și ai grijă cum îl utilizezi.

Sexul

Gata cu veșnica replică „Nu în seara asta, dragă”. Se pare că sexul poate ajuta la ameliorarea durerii atunci când te lupți cu o migrenă. De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățește sănătatea inimii, te scapă de stres și stimulează vigilența mentală.

Ceaiul verde

Această băutură reconfortantă face mai mult decât să te țină treaz și alert. Este o sursă excelentă de antioxidanți puternici , așa că îți poate proteja celulele de deteriorare și te poate ajuta să lupți împotriva bolilor. Poate chiar să scadă șansele apariției unei boli de inimă sau a anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de piele, sân, plămân și colon.

Usturoiul

Unele studii arată că persoanele care mănâncă mai mult usturoi dezvoltă mai greu anumite tipuri de cancer (suplimentele de usturoi nu par să aibă același efect). De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului din sânge și al tensiunii arteriale.

Pachet cu gheață

Utilizează o pungă de mazăre congelată sau pur și simplu o pungă de plastic sau un prosop umed cu gheață în primele 48 de ore după o rănire, poate combate durerea și imflamarea. De asemenea, îl poți folosi în cazul leziunilor care provoacă durere și umflături din nou și din nou -- dar numai după activitatea fizică, nu înainte. Nu utiliza niciodată gheața mai mult de 20 de minute și scoate-o dacă pielea devine roșie.