Cafeaua cu ciuperci întărește imunitatea și ajută la slăbit

image

Poate că nu-ți poți imagina diminețiile fără celebra cafea…Dar, ce ai zice de o cafea cu ciuperci? Această băutură contribuie la întărirea sistemului imunitar și poate ajuta la procesul de pierdere a kilogramelor în plus. Mai mult decât atât cafeaua cu ciuperci este bogată în nutrienți ce mențin bunăstarea organismului.

Ce este cafeaua cu ciuperci

Cafeaua cu ciuperci este o băutură obținută prin combinarea cafelei obișnuite cu un extract de ciuperci medicinale. Aroma acesteia este apropiată de cea a unei cafele obișnuite, însă se poate simți și un ușor gust de nuci, informează webmd.com. Cele mai folosite tipuri de ciuperci utilizate ca adaos în cafea sunt reishi, chaga, coama leului, cordyceps, coada de curcan, precum și alte ciuperci medicinale.

Grație compușilor benefici, cafeaua cu ciuperci prezintă o serie importană de beneficii.

Vezi și: Are cafeaua efect afrodisiac? Medicul explică

Susține sistemul imunitar și ajută la scăderea în greutate

Cafeaua cu ciuperci susține funcționarea optimă a sistemului imunitar, datorită compușilor benefici din extractul de ciuperci. Printre acești se regăsesc polifenoli, polizaharide, vitamine, carotenoide și minerale. Aceștia prezintă proprietăți antioxidante și întăresc sistemul imunitar. De altfel, cafeaua cu ciuperci, grație conținutului de cofeină poate fi de ajutor în procesul de slăbire. „Cofeina crește temperatura corpului și arde caloriile, reduce pofta de mâncare și crește nivelul de energie, ceea ce duce la creșterea activității fizice”, spune Andrea Salazar Castellanos, dietetician înregistrat la Mount Sinai Health System din New York pentru loseit.com.

Reduce inflamațiile

Ciupercile medicinale prezintă o varietate de substanțe cu acțiune antiinflamatoare. Astfel, cafeaua cu ciuperci poate fi utilă în reducerea riscului de apariție a inflamațiilor.

Ameliorează stresul

Unele studii arată că adaptogenii, precum ciupercile din acest tip de cafea, pot echilibra cantitatea de cortizol din sânge. Acest fapt contribuie la reducerea stresului.

Așa se prepară cafeua cu ciuperci

Pentru a prepara cafeaua cu ciuperci la tine acasă ai nevoie de :

-pudră din ciuperci medicinale (reishi, cordyceps, coama leului, etc), cumpărată din magazinele cu specific naturist;

-lapte;

-cafea;

-pentru aromă: sirop de arțar, scorțișoară pudră de cacao și sare de mare.

Mod de preparare: Se adaugă laptele fierbinte în blender, alături de cafea, pudra de ciuperci și de ingredientele pentru imbunătățirea aromei (siropul de arțar, scorțișoară, cacao, sare de mare). Se amestecă între 30 de secunde și un minut, până ce băutura devine spumoasă, fiind apoi gata de consumat.

Precauții

Cafeaua cu ciuperci poate cauza probleme digestive, în cazul celor ce suferă de afecțiuni renale sau sunt mai sensibile. De altfel, ciupercile conțin oxalați, nefiind indicate persoanelor ce suferă de pietre la rinichi sau care sunt predispuse la acestea.

@Shutterstock

De Anca-Teodora Popa