Remedii naturiste pentru călcâie crăpate şi uscate

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru călcâie crăpate şi uscate - Primul pas constă în înmuierea stratului de piele îngroşată.

Introdu picioarele timp de 15 minute într-un vas în care ai pus apă cu săpun sau ţine picioarele într-un recipient cu apa în care ai adăugat puţin oţet de mere.

Acesta va înmuia foarte bine pielea călcâielor. Treci apoi la etapa următoare.

2 jpg jpeg

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Mâini şi picioare umflate? Iată cele mai bune leacuri

Iată cum poţi scăpa de pielea aspră de pe picioare!

Cum ne îngrijim picioarele când e frig afară

de 2 ori pe săptămână

Este extrem de importantă şi trebuie efectuată de două ori pe săptămână cu ajutorul unui gel abraziv sau a pietrei ponce.

Rolul exfolierii este de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea pielii.

Mişcările prin care efectuaţi exfolierea nu trebuie să fie prea agresive pentru a nu răni suprafaţa pielii.

2 jpg jpeg

Daca nu eşti mulţumită de rezultat, poţi încerca o combinaţie din sare de mare şi ulei de migdale, în care adaugi şi câteva picături de zeamă de portocale.

Pont: exfoliază pielea cu cu zaţ de cafea, sare de mare, zahăr, tărâţe de grâu, mălai. Zilnic, hidratează şi hrăneşte pielea Dacă există crăpături la nivelul pielii este obligatoriu să hidratezi zona afectată. Aplică în fiecare zi o cremă sau un ulei: unguent de gălbenele, ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de avocado sau ulei de migdale.

2 jpg jpeg

În cazurile mai grave este recomandată amestecarea vitaminei A cu uleiul sau crema folosită, pentru a regenera pielea din zona cu probleme.

Evită pe cât posibil să mergi desculţă prin casă. Cel mai bine e să ai tot timpul în picioare ciorapi subţiri de bumbac.

Iată câteva reţete de aplicat în casă, după exfoliere şi hidratare.

Ceara de parafină şi ulei de muştar

Amestecă o cantitate mică de ceară de parafină şi câteva linguri de ulei de muştar şi aplică unguentul seara pe tălpi şi călcâie. Trage în picioare o şosetă de bumbac şi stai câteva ore sau toată noaptea.

2 jpg jpeg

Urmeaza această procedură timp de 15 zile. Produsele se pot procura de la un magazin de tip plafar sau din farmacii.

O altă reţetă de-a dreptul magică pentru pielea călcâielor conţine 100 ml ulei de parafină, o fiolă de vitamina A şi 10 gelule cu vitamina E.

2 jpg jpeg

Se amestecă toate ingredientele şi cu uleiul obţinut ungeţi bătăturile şi călcăiele crăpate. Ia în picioare şosete de bumbac şi lasă amestecul să acţioneze câteva ore sau toată noaptea.

Scrub cu portocale şi ulei

Fă propriul exfoliant în casă din 2 portocale sau lămâi ori grapefruit, 1 cană de ulei vegetal şi 1 cană sare de mare.

Se amestecă uleiul cu sarea de mare şi se taie portocalele felii rotunde.

2 jpg jpeg

Scufundă felia de portocală în amestecul de ulei şi sare de mare şi masează-ţi cu putere călcâiele timp de 10 minute. Îndepărtează apoi cu apă călduţă. Astfel are loc curăţarea profundă, revigorarea şi catifelarea călcâielor.

Poţi folosi şi

obişnuit de păr, dacă nu ai timp sau îţi procuri ingredientele de mai sus. Balsamul de păr este un tratament inedit pentru călcâiele crăpate?

1 2 jpg jpeg

Se ung picioarele seara, înainte de culcare cu balsam şi se spală a doua zi. Emolientul reface textura pielii şi o lasă catifelată.