Cum să scapi rapid de bătături

1 2 jpg jpeg

Deformări inestetice şi dureroase ce apar în urma frecării pielii de anumite obiecte solide precum sunt pantofii, bătăturile apar cu precădere în zona degetului mare de la picior, zona călcâiului sau chiar în talpă.

Însă nici mâinile nu scapă de asemenea neplăcere. De cele mai multe ori în urma transportării anumitor greutăţi sau a anumitor meserii te poţi confrunta cu bătături în palme.

Straturi de piele care nu s-au exfoliat şi s-au presat una peste alta, formează un strat de piele îngroşată, inestetică şi adesea dureroasă.

Vestea bună este că acum poţi scăpa de ele, însă nu peste noapte aşa cum ţi-ai dori, ci în decursul a 10-15 zile în care trebuie să urmezi paşii de mai jos:

Bicarbonatul de sodiu are grijă de pielea ta

Celebrul ajutor în prepararea diverselor reţete culinare are multiple întrebuinţări astfel că este un remediu naturist în tratarea bătăturilor.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi 3 linguri de bicarbonat de sodiu în apă caldă şi să îţi speli picioarele în acest amestec preţ de cel puţin 5-10 minute.

În acest timp pielea îngroşată ar trebui să se înmoaie.

Apoi se poate îndepărta ţesutul extra din zonele cu pricina cu ajutorul unei pile sau a unei ciurete pentru cuticule.

Poţi să îţi faci şi un scrub din bicarbonat pentru a-ţi curăţa faţa. Ai la îndemână două variante: ori după ce ţi-ai demachiat tenul şi l-ai clătit bine, fără să ştergi faţa cu prosopul aplici în palme un pic de bicarbonat cam două linguriţe şi apoi faci un micromasaj la nivelul tenului cu mişcări uşoare. A doua variantă presupune să faci o pastă din bicarbonat cu apă, o pastă suficent de strânsă, deci adaugă treptat bicarbonatului apă, apoi aplic-o pe faţă lasă să acţioneze 3 minute apoi aplică mişcări uşoare de masaj la nivelul feţei până când cade toată masca. Clăteşte bine faţa cu apă călduţă şi apoi aplică o cremă intens hidratantă.

Află ce boli poţi trata cu ajutorul bicarbonatului AICI

Oţetul, un remediu la îndemână

1 2 jpg jpeg

Dacă nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, sigur ai în bucătărie o sticlă de oţet, fie că este de mere sau de vin.

Foloseşte o bucată de vată pe care să o îmbibi bine cu oţet,apoi aplic-o pe zona cu bătătura şi fixeaz-o cu ajutorul unui plasture. Peste acest plasture adaugă o bucată de bumbac care să îmbrace piciorul şi totodată să ţină strâns remediul.

Lasă să acţioneze până a doua zi şi apoi freacă bine zona cu ajutorul unei pietre ponce. Clăteşte apoi zona şi aplică o cremă bine hidratantă, lasă un pic zona descoperită pentru a se aerisi şi pentru a întra crema în piele.

La fel poţi proceda şi cu ajutorul lămâiei. Ai nevoie de câte o felie de lămâie groasă şi suculentă pe care să o aplici exact în aceiaşi formă ca şi oţetul şi să laşi să acţionze până a doua zi.

Este necesar ca orice remediu naturist la care apelezi să îl repeţi mai multe zile la rând pentru a avea timp să acţioneze exact aşa cum ai nevoie. Nu dispera şi nu amâna momentul în care să începi să faci ceva pentru tine.