Trucuri de înfrumuseţare de la specialişti

1 2 jpg jpeg

Profesioniştii în domeniu deţin secrete ascunse ce ţin de îngrijirea pielii, părului, unghiilor, ochilor. Noi le-am aflat şi te sfătuim să le încerci şi tu.

Îngrijirea corectă a părului vopsit

În lunile reci, Arabella Zadic, stilistă System Professional, le sfătuieşte pe femeile care vor să-şi schimbe culoarea părului să opteze pentru „şatenuri arămii, blonduri şi auriuri“. Ea mai spune şi că „un păr scurt va rima cu o culoare mai radicală, mai îndrăzneaţă, pe când o coafură clasică va fi mai bine încadrată de o culoare mai calmă“.

Odate vopsite, şuviţele îşi schimbă complet structura şi au nevoi diferite faţă de cele ale unui păr netratat chimic. După şamponare, este indicat să foloseşti un balsam sau o mască de păr. Arabella Saulig, trainer la The Studio Wella Professionals, spune că: „balsamul este recomandat persoanelor care se spală pe păr mai des (1-3 zile) sau au un fir mai subţire, iar masca e bine să fie folosită de femeile cu firul mai gros şi uscat sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile“.

Cum alegi bretonul potrivit pentru forma feţei tale

Vrei o schimbare, însă nu una care să presupună tăierea părului ori vopsirea lui? Ce zici de breton? El pune în valoarea forma feţei şi se potriveşte oricărei tipologii. Pentru faţa pătrată, Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional, recomandă „un breton lung, pentru rotunjirea feţei. Pentru a îmblânzi trăsăturile, optează pentru unul filat. Dacă ai faţa ovală, alege orice tip de breton, iar în cazul în care ai faţa în formă de inimă, mizează pe unul într-o parte, dar tuns într-o linie cât mai rotundă. În cazul persoanelor cu faţa rotundă, potrivit este un breton care să lungească puţin linia feţei, fie filat într-o parte, fie tăiat foarte scurt“.

Pont

Dacă părul este foarte subţire, sfatul stiliştilor este ca bretonul să fie uscat cu o perie rotundă, astfel încât şuviţele să nu mai cadă direct pe frunte.

Cu ce îţi hidratezi cuticulele

Cuticula are un rol important atât pentru sănătatea unghiilor, cât şi pentru aspectul manichiurii. „Aceasta împiedică bacteriile să intre în contact cu baza unghiei, protejându-ne astfel de posibile infecţii. Pentru a le păstra intacte, dar şi pentru a ne bucura de o manichiură îngrijită, trebuie să evităm tăierea lor şi să le hidratăm cu o cremă bogată în vitamine şi antioxidanţi. După aplicare, pe măsură ce este masată, aceasta stimulează circulaţia, hrăneşte şi catifelează“, explică Adina Cepoi, trainer Jessica Cosmetics.

Pentru ca unghiile să nu se crape

Când îţi pileşti unghiile, ai grijă ca mişcările să fie într-o singură direcţie şi să înceapă din mijloc spre exterior. Astfel, ele nu se exfoliază şi nici nu se crapă. „Unghiile trebuie tăiate o dată pe lună pentru a le stimula creşterea. Indicat este să nu foloseşti forfecuţa, ci un cleştişor de unghii. După asta, pileşte unghiile cu mişcări delicate, în unghi de 45 de grade, mişcând pila în jurul unghiei ca o vioară, din lateral către centru şi înapoi“, recomandă Adina Cepoi.

Aşa foloseşti corect tuşul de ochi

Când vrei să foloseşti tuşul lichid de ochi, ţine cont de sfaturile date de specialişti. „Agită bine produsul înainte de aplicare. Pentru o linie precisă, se trasează, prin tapotare, linii succesive şi mici, de la colţul extern spre jumătatea ochiului şi apoi de la colţul intern spre centrul pupilei. Este recomandabil să nu-l foloseşti pe partea umedă a ochilor şi să ţii pensula uşor oblic, perpendicular pe ochi (nu se utilizează vârful drept pe ochi)“, recomandă Nisa Duman, make-up artist Melkior.

Cu ce acoperi imperfecţiunile tenului

Prietenul cel mai bun al unei femei când vine vorba de acoperirea urmelor lăsate de acnee sau petele este corectorul. Întrucât el se găseşte într-o varietate de nuanţe şi texturi, trebuie ales în funcţie de necesităţile tenului. „Dacă ai un ten acneic sau cuperozic, alege un corector verde. Pentru pielea ternă sau care are pete maronii, optează pentru o nuanţă portocalie, aplicând produsul pe zonele cu probleme. În cazul tenului matur, textura corectorului trebuie să fie fluidă. Aplică produsul pe dosul palmei şi aşteaptă câteva minute. Acesta, în contact cu căldura mâinii, va deveni mai cremos şi astfel aplicarea va fi mult mai facilă“, explică Nisa Duman.

Cum scapi de petele pigmentare

Expunerea prelungită la soare, fără protecţie solară, precum şi dereglările hormonale sunt cele mai frecvente cauze ale apariţiei petelor pigmentare pe pomeţi, frunte şi decolteu. Cum le estompezi? Ne spune Nicoleta Ion, trainer Repêchage România: „Dacă toamna, după expunerea la soare, observăm pete în zona feţei sau a decolteului, cele mai bune tratamente de estompare a acestora sunt cele cu AHA (alfahidroxiacizi). Acestea exfoliază pielea în profunzime, înlătură celulele moarte de la suprafaţă şi grăbesc regenerarea celulară. În felul acesta, petele se dispar şi tenul se uniformizează“.

Pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Din cauza fluctuaţiilor de temperatură, a vântului şi a frigului, pielea are nevoie de îngrijire specială. Pentru asta, aplică de fiecare dată după ce ieşi de la duş o cremă de corp hidratantă. „În general, toate produsele de curăţare au tendinţa de a deshidrata. De aceea, pentru o piele hidratată după duş, pasul cel mai important este folosirea unei loţiuni de corp. Aceasta furnizează pielii ingrediente care o menţin catifelată şi tânără pentru mai mult timp“, completează Nicoleta Ion.

Citeşte şi: Maioneza nu este doar pentru gătit, ci şi pentru frumuseţe. Iată cum o foloseşti pentru ten şi păr

Sfatul specialistului

Nisa Duman, make-up artist Melkior, Bucureşti

Din trusa ta de machiaj e bine să nu-ţi lipsească un tuş de ochi (eyeliner) lichid alb şi unul negru. Ambele nuanţe te ajută să dai privirii un farmec special. Nuanţa albă îţi va lumina privirea, iar varianta pe negru te ajută oricând şi oriunde să trasezi cele mai fine sau cele mai îndrăzneţe linii în machiajul ochilor tăi; fie că este vorba despre un machiaj simplu, de zi, fie că alegi unul sofisticat, îndrăzneţ, cu linii şi desene inspirate din matematică, mai ales în acest sezon în care fantezia are un cuvânt greu de spus în machiajul ochilor.