Sfaturile care te ajută să îți menții un ten sănătos și hidratat
Îngrijirea tenului este un subiect de interes pentru fiecare persoană, cu toate că regulile de îngrijire depind de nevoile și tipul de ten. Însă, sunt câteva sfaturi general valabile, astfel încât tenul să rămână hidratat și sănătos, chiar și în momente mai grele.
Descoperă care sunt acestea și cum poți să le integrezi în rutina ta.
Alegerea produselor calitative
Această regulă se aplică nu doar la produsele cosmetice, ci și la trusele de machiaj, de care multă lume uită că și de ele depinde sănătatea tenului. Astfel, când ai ales produsele de îngrijire a tenului, oprește-te și asupra trusei de machiaj. Fiind atât de multe variante existente pe piață, devine mai dificil să le alegi pe cele potrivite tenului tău.
Alege pensule machiaj de calitate superioară, care să fie atât ușoare de manevrat pentru un machiaj impecabil, cât și prietenoase cu tenul tău. Pensulele în set sunt opțiunea potrivită, fiindcă știi că ai ales aceeași calitate pentru diferitele tipuri de machiaj pe care le faci.
Evită produsele dăunătoare
Astăzi există o multitudine de produse minune recomandate pentru ten, însă nu toate sunt potrivite pentru sănătatea lui. Unele dintre ele, chiar și cele mediatizate, pot avea ingrediente nocive pentru sănătatea tenului tău. De aceea, înainte de a-ți dori serumurile de care vorbește toată lumea, citește eticheta ingredientelor.
Încearcă să eviți produsele care conțin alcool, parfumuri artificiale sau alte ingrediente iritante. Ele nu fac decât să îți irite fața, conducând spre afecțiuni dermatologice și o piele a tenului uscată. Prin urmare, îndreaptă-te spre produsele testate dermatologic și cere sfatul medicului specialist pentru a-ți forma o rutină specifică și adaptată nevoilor tenului tău.
Atenție la ambalajul produselor
Să alegi produsele recomandate nu este întotdeauna suficient. De aceea, citește mereu recomandările de păstrare pentru a-și menține beneficiile. Spre exemplu, produsele de machiaj se pot oxida și își pot schimba culoarea sau textura atunci când sunt expuse la aer pentru perioade lungi. Pentru a minimiza acest lucru alege, pe cât se poate, produse cu dozatoare pompă.
De asemenea, verifică termenul de valabilitate, cum ar fi termenul PAO pe care îl găsești pe ambalajul produselor, ilustrația care arată produsul cu capacul deschis și un număr (6M, 9M). Numărul indică, de fapt, perioada de valabilitate a produsului deschis. Respectă acest termen pentru a evita să folosești produse expirate.
Adaptabilitate la schimbările sezoniere
Încă un pas important pentru sănătatea tenului tău este să adaptezi produsele în funcție de sezon. Produsele pentru vară trebuie să fie rezistente la apă și transpirație, cu o formulă ușoară care îi permite tenului să respire, fără a-l încărca. Iarna, tenul are nevoie de o hidratare intensă, astfel este indicat să folosești creme hidratante, care te apară împotriva frigului și a deshidratării.
De ce sunt importante toate acestea? Deoarece cu ajutorul lor îți pregătești tenul pentru condițiile meteo aferente, îi oferi îngrijirea de care are nevoie și nu riști să îți apară puncte negre sau albe din cauza transpirației vara ori roșeață iarna.
Exfoliere periodică
Îngrijirea zilnică, uneori, nu este suficientă pentru sănătatea tenului tău, chiar dacă folosești produsele potrivite și nu sari pașii din rutină. Praful și poluarea lasă urme adânci pentru ten, iar în timp, ele se pot transforma în imperfecțiuni.
Pentru a evita acest scenariu, este important să îți dezvolți o rutină benefică de exfoliere care îndepărtează celulele moarte de la suprafața tenului. Exfolierea permite regenerarea celulară și o mai bună absorbție a produselor hidratante, ceea ce înseamnă un ten vizibil mai hidratat și sănătos. Alege un exfoliant blând pe care să îl folosești măcar o dată pe săptămână sau poți apela și la vizitele la salonul de cosmetică pentru un tratament facial complex.
Acestea sunt sfaturile care te ajută să ai un ten așa cum visezi: curat, hidratat și sănătos. Urmează-le și transformă-le într-o rutină benefică pentru sănătatea tenului tău pe termen lung.
Sursa foto: Shutterstock