Secretele de frumusețe ale Cleopatrei

Cea mai frumoasă regină a Antichitiății continua să inspire femeile moderne prin tendințele în machiaj și cele vestimentare, dar și prin modul în care avea grijă de frumusețea ei legendară.

image

Cleopatra era renumită pentru frumusețea ei legendară. Foto: Shutterstock

Regina egipteană Cleopatra este cunoscută drept cea mai frumoasă femeie din istoria omenirii. Secretele de frumusețe ale Cleopatrei au fost studiate și cercetate temeinic și sunt relevanteși se pot aplica chiar și astăzi.

Mierea era ingredientul preferat

Datorită texturii și a faptului că era hrănitoare, dar mai ales pentru proprirtățile antibacteriene, Cleopoatra foloseasa mierea ca masa pentru față.

Ea își splăla fața de mai multe ori pe zi, folosind pentru curățare argilă, cu scopul de a îndepărta orice impurtitate. Argila absoarbe grăsimile din piele și, mai mult decât atât are efect cicatrizant, calmant și ușor braziv asupra pielii.

Folosea oțetul de mere

Se cunoaște despre Cleopatra că obișnuia să-și clătească fața cu oțet de mere. Oțetul de mere combate acneea în mod natural fiindcă are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale datorită cărora elimină bacteriile care ar puta produce acnee.  De asemenea, îndepărtează excesul de sebum și echilibrează pH-ul pielii, prevenid uscarea sau îngrășarea pielii. Și astăzi se poate folosi oțetul de mere diluat în apă pentru a preveni acneea. Nu se nediluat, deoarece pielea se poate irita!

De asemenea, ghimbirul, antimoniul, calamina, ceapa, grăsimea de gâscă, terebentina au fost câteva dintre numeroasele produse de îngrijire a pielii folosite în rutina de îngrijire a pielii de Regina Cleopatra.

Scrubul cu sare de mare

Pentru o piele a corpului impecabilă, Cleopatra folosea apa de trandafiri, iar pentru scrub, utiliza sare de mare. Oja care îi colora unghiile de la degete și de la picioare nu avea consistența celei e astăzi, fiind complet natural, obținută din henna. Ea folosea oja de henna întotdeauna, și pentru unghiile de la mâini și pentru cele de la picioare, culoarea pe care o obținea fiind o superbă nuanță maro-roșcată.

Părul era vopsit natural

Pentu a adăuga strălucire și reflexii seducăatoare părului, Cleopatra  folosea o posea de păr natural, obținută din henna, un amestec de boabe de ienupăr, ulei și încă ddouă plante neidentificate de cercetători. Pe lângă acestea, uleiul de măsline a fost folosit pentru a îmbogăți textura părului.

Secretele de frumusețe

Ea a adăugat sare de la Marea Moartă în baie cu uleiuri esențiale și flori aromate pentru a se detensiona și pentru a-i face pielea să strălucească. De asemenea, turna lapte în baie, iar vitaminele A și E din lapte acționau ca un antiseptic. De asemenea, amesteca laptele cu ulei de măsline pentru a-l folosi drept cremă hidratantă.

În ceea ce privește parfumul, i-au plăcut mirosurile de trandafiri și iasomie, iar pentru a-și păstra o respirație frumos mirositoare mesteca pastile obținute din scoartă de acacia.  Pudra de roșcoave și uleiuri esențiale erau folosite pentru a preveni mirosurile corporale.

Machiajul și dieta

Grăsime în care era incorporate culoarea ocru era folosită pentru colorarea buzelor, iar sulfura de antimoniu era substanța chimică neagră pe care o folosea pentru a-și întuneca ochii, sprâncenele și genele. Pentru a-și păstra pielea alba, folosea struguri verzi zdrobiți, amestecați cu miere, care ajutau la îndepăratarea bronzului. Planta de aloe vera era integrat în ritualurile ei de frumusețe, iar dieta Cleopatrei a constat în legume, fructe, carne de porumbel și carne de oaie.

Citește și Ce boli sunt cauzate de prea mult fast-food?