Ridurile tip cod de bare: de ce apar ┼či cum pot fi eliminate

Cu trecerea anilor, mai ales femeile observ─â formarea unor riduri verticale deasupra buzei superioare. Ele sunt cunoscute ┼či ca riduri cod de bare. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explic─â de ce apar aceste riduri ╚Öi cum pot fi ele eliminate cu ajutorul tratamentelor minim invazive.

image

ÔÇ×├Än general, ridurile cod de bare sunt cauzate de faptul c─â organismul nu mai produce colagen, iar pielea ├«╚Öi pierde treptat volumul pe m─âsur─â ce ├«mb─âtr├ónim. ├Än trecut, aceste riduri verticale ce apar deasupra buzelor, sub nas, se numeau ridurile fum─âtorului. Acest lucru s-a schimbat fiindc─â s-a demonstrat c─â ele apar nu doar la persoanele fum─âtoare, ci ╚Öi la cele care nu fumeaz─â, ca semn al ├«mb─âtr├ónirii. Mo╚Ötenirea genetic─â, expunerea ├«n exces la soare ╚Öi consumul de lichide cu paiul se num─âr─â printre principalele cauze.ÔÇŁ, declar─â medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Mai frecvente la femei  

ÔÇ×├Än general, ridurile cod de bare sunt mai frecvent ├«nt├ólnite la femei. B─ârba╚Ťii sunt mai feri╚Ťi, iar asta se datoreaz─â foliculilor de p─âr care ac╚Ťioneaz─â ca un buffer la ├«ncordarea mu╚Öchiului din acea zon─â. La femei, ├«n schimb, pe m─âsur─â ce volumul se pierde, ridurile ├«ncep s─â ├«╚Öi fac─â apari╚Ťia. Odat─â ap─ârute, dau un aspect de chip ├«mb─âtr├ónit, mereu trist sau plictisitÔÇŁ, adaug─â medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum ac┼úioneaz─â tratamentul cu Botox  

ÔÇ×Unul dintre tratamentele recomandate pentru a sc─âpa de ridurile cod de bare este cel cu toxin─â botulinic─â. Vorbim aici despre injectarea unor cantit─â╚Ťi mici de Botox ├«n puncte cheie din zona problem─â. Ridurile sunt reduse semnificativ prin relaxarea mu╚Öchiului. Tratamentul este simplu, rapid, nedureros ╚Öi nu afecteaz─â capacitatea de mi╚Öcare a gurii. Acest tip de tratament necesit─â ├«ntre╚Ťinere periodic─â, cam o dat─â la 6 luni. Este ├«ns─â un mod eficient ╚Öi sigur de a reduce aspectul nepl─âcut al ridurilorÔÇŁ, explic─â medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Injectarea de acid hialuronic, o altă soluţie

ÔÇ×Putem folosi ╚Öi injec╚Ťiile cu acid hialuronic pentru eliminarea ridurilor cod de bare. Exist─â posibilitatea inject─ârii acidului hialuronic exclusiv pentru rezolvarea problemei ridurilor sau ╚Öi pentru a da o form─â mai plin─â ╚Öi un contur frumos buzelor. Totodat─â, tratamentul cu acid hialuronic ofer─â hidratare intens─â. La fel ca ├«n cazul toxinei botulinice, procedura este una simpl─â, rapid─â, minim invaziv─â. Nu necesit─â perioad─â de recuperare, iar rezultatele se men╚Ťin pe o perioad─â de c├óteva luni. Apoi, tratamentul trebuie reluatÔÇŁ, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Tratament cu laser pentru ridurile cod de bare

ÔÇ×Tratamentul cu laser este un tip de tratament inovator, extrem de eficient ├«n tratarea leziunilor de ├«mb─âtr├ónire ale pielii, reducerea ridurilor ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea texturii tenului. Rezultatele se ob╚Ťin prin exfolierea controlat─â a stratului superficial al pielii, c─âldura degajat─â prin lumina laserului stimul├ónd procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen ╚Öi elastin─â din dermÔÇŁ, ├«ncheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

iancu morad medic chirurg estetician 6 jpg