Stai picior peste picior? De ce nu este bine să adopţi această postură!

Obi┼čnuim adesea s─â st─âm picior peste picior atunci c├ónd suntem a┼čeza┼úi pe scaun sau ├«ntr-un fotoliu. Aceast─â postur─â nu este recomandat─â mai mult de 20 de minute, din diverse motive care au leg─âtur─â, desigur, cu s─ân─âtatea.

image

C├ónd obi┼čnuim s─â st─âm adesea picior peste picior exist─â o probabilitate mai mare de apari┼úie a problemelor de spate sau cu circula┼úia sangvin─â.

ÔÇ×├Än primul r├ónd, ├«ncruci╚Öarea prea mult timp a picioarelor va crea o torsiune a vertebrelor spatelui inferior ╚Öi va modifica pozi╚Ťia oaselor pelviene. Prin urmare, mu╚Öchii ╚Öi articula╚Ťiile vor avea de suferitÔÇŁ, a explicat pentru topsante.com dr. Gilles Mondoloni, medic de medicin─â sportiv─â ┼či osteopat.

Cite┼čte ┼či: Ai probleme cu circula┼úia ┼či mereu m├óinile ┼či picioarele reci? Uite ce s─â faci c─â s─â rezolvi problema!

Afectează circulaţia sangvină

Statul cu picioarele ├«ncruci┼čate poate afecta ┼či circula┼úia normal─â a s├óngelui. Aceast─â postur─â provoac─â un efect de compresie, care cre┼čte presiunea intravenoas─â ┼či duce la apari┼úia varicelor, informeaz─â cosmopolitan.fr. Cunoscute ┼či ca boal─â varicoas─â sau venoas─â, varicele sunt vini┼čoare proeminente care apar la nivelul gambei. ÔÇ×Dac─â boala venoas─â nu este tratat─â la timp, pot surveni complica┼úiiÔÇŁ, explic─â dr. Rene Milleret, medic specialist chirurgie vascular─â. Senza┼úia de furnic─âturi la nivelul picioarelor poate fi un semn c─â exist─â probleme cu circula┼úia sangvin─â.

Cite┼čte ┼či: Pericolele statului picior peste picior

Favorizează apariţia durerilor de spate

O altă problemă majoră pe care o poate favoriza statul picior peste picior perioade îndelungate este durerea de spate. Mai exact, este afectată regiunea lombară. Un efect rar, dar periculos, al statului picior peste picior este paralizia nervului sciatic popliteu extern.

Un studiu din 2014 a arătat că menţinerea picioarele încrucișate mai mult de trei ore are ca rezultat o postură cocoșată, înclinarea asimetrică a umerilor și torsiunea laterală a mușchiului pelvian, informează futura-sciences.com.

Al┼úi speciali┼čti sunt de p─ârere c─â nu neap─ârat aceast─â postur─â este nociv─â, ci statul pe scaun pe perioade lungi de timp. ÔÇ×├Än realitate, de fapt, are efecte negative statul ├«n aceea╚Öi pozi╚Ťie timp ├«ndelungat, indiferent dac─â se st─â picior peste picior sau nuÔÇŁ, explic─â Merlin Thomas, medic clinician la Universitatea Monash (Australia), citat de futura-sciences.com.

Cite┼čte ┼či: Castanul s─âlbatic amelioreaz─â circula┼úia venoas─â ┼či hemoroizii. Cum se administreaz─â