Cum scapi de mirosul neplăcut din maşina de spălat
Indiferent dacă sesizezi sau nu mirosuri neplăcute din maşina de spălat rufe, reţine că este important să o dezinfectezi periodic. Şi nici măcar nu trebuie să cheltui bani mulţi. Pentru acest lucru, poţi folosi ingrediente pe care le ai deja în bucătărie!
Oţetul şi bicarbonatul, aliaţi de nădeje
În timp ce oţetul dizolvă depunerile de calcar, bicarbonatul ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute şi a bacteriilor.
În 2 litri de apă fierbinte adaugă 1 cană cu oţet şi toarnă amestecul în cuva maşinii de spălat. Lasă 10 minute să acţioneze, după care porneşti un program scurt. O altă opţiune este să pui 1 pahar cu oţet direct în maşina de spălat, după care să adaugi 1 lingură de bicarbonat, după care porneşti un ciclu scurt.
De asemenea, lunar poţi încerca acest truc: pune 2 litri de oţet seara în compartimentul pentru detergent, iar dimineaţa se spală în gol la 90 de grade Celsius.
Cauciucul tamburului poate fi curăţat cu o soluţie din oţet, bicarbonat de sodiu şi apă caldă.
Alte sfaturi de care să ţii cont
- După fiecare spălare, ţine deschisă uşa maşinii pentru ca aerul să intre, prevenind astfel formarea mucegaiului.
- Urmele negre de pe sertarul maşinii de spălat sunt un semn că s-a format mucegaiul. Săptămânal sau lunar, sertarul trebuie curăţat cu apă caldă şi detergent de vase. De asemenea, poţi ţine sertarul un sfert de oră în apă şi oţet. Pentru a curăţa spaţiile greu accesibile, foloseşte o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.
- Cuva poate fi curăţată şi cu suc de lămâie. Se toarnă 1 cană cu suc de lămâie în cuvă şi se porneşte un ciclu scurt de spălare, la temperatură mare.
- O dată la 2 luni, este bine să faci un program de spălare la 90 de grade Celsius, fără haine, pentru a o curăţa de reziduuri.
- Nu ţine maşina de spălat într-un loc umed.
- Rufele nu trebuie ţinute prea mult în cuvă după terminarea ciclului de spălare.
Citeşte şi: Sfaturi pentru a prelungi culorile hainelor. Trucuri uşor de pus în practică