Cum pot fi atenuate ridurile de pe gât

Ridurile de pe gât pot fi la fel de inestetice ca alte semne produse de maturizarea pielii. Apariția lor este inevitabilă, însă le putem atenua cu ajutorul acestor soluții eficiente.

image

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să își piardă elasticitatea și hidratarea, ceea ce crește riscul de apariție a ridurilor. De asemenea, pierderile naturale de colagen și elastină, fumatul, genetica, expunerea prelungită la razele ultraviolete și lipsa de odihnă sunt factori cu efect major în acest proces. Pentru a putea estompa ridurile de pe gât, există câteva soluții pe care le poți urma, acasă sau în cabinetul specialistului.

Aplică zilnic serum

Vitamina C are proprietăți excelente pentru piele. Studiile au demonstrat că această substanță nutritivă poate inversa o parte dintre daunele pe care factorii de mediu, precum razele ultraviolete, le pot provoca asupra pielii. Pentru estomparea liniilor fine și ridurilor apărute pe gât, se recomandă integrarea în rutina zilnică de îngrijire a serumului cu vitamina C. Nu uita să cureți pielea, înainte de a-l aplica! Eficiente sunt și serumurile care conțin vitaminele B3 și E.

INFO

Privitul repetat în jos, la telefon, poate provoca apariția prematură a ridurilor de pe gât. 

Încearcă plasturii antirid

Cu o acțiune similară măștilor pentru atenuarea ridurilor apărute pe față, există și plasturi care promit estomparea liniilor de pe gât. Acești plasturi sunt fabricați din silicon, care atrag umezeala din stratul inferior al pielii și estompează aspectul ridurilor existente. Este important să îți cureți bine pielea înainte, apoi să îi aplici pe gât.

Tratamentul cu botox, soluția rapidă

Botoxul este un tip de injecție cu toxină botulinică. Din punct de vedere cosmetic, botoxul funcționează prin blocarea impulsurilor nervoase, de la nervi, la musculatura răspunzătoare de riduri. Astfel, musculatura se relaxează, iar pielea rămâne întinsă, fără riduri. Dezavantajul este că efectul injecțiilor cu botox durează aproximativ 3-4 luni, în funcție de anumiți factori, cum ar fi vârsta și elasticitatea pielii.

Renunță la fumat

Fumatul este una dintre cauzele îmbătrânirii premature a pielii. Fumul de tutun și nicotina afectează colagenul din piele și vasele de sânge, ceea ce înseamnă că pielea arată mai bătrână și încrețită. Un studiu din 2010 a descoperit că renunțarea la tutun poate întineri pielea chiar și cu 13 ani. Dacă ești fumător, discută cu un medic în legătură cu un program de renunțare la fumat. De asemenea, plasturii antifumat pot reprezenta o altă soluţie.

Nu uita de crema pentru gât și decolteu!

O altă măsură importantă în menținerea aspectului sănătos al pielii, este să aplici o cremă hidratantă pentru gât și decolteu. Aplicată regulat, aceasta poate estompa semnele îmbătrânirii, inclusiv ridurile și liniile fine. De asemenea, ajută în prevenirea formării viitoarelor cute. Se recomandă utilizarea cremelor pe bază de acid hialuronic, substanță eficientă în reducerea liniilor orizontale, apărute pe gât.