Celulita poate fi combătută cu aceste soluții naturale

Aspectul de coajă de portocală al pielii poate fi ameliorat cu ingrediente naturale nu doar prin tratamente costisitoare. Îţi prezentăm câteva dintre ele.

celulita jpg

Masajul cu unt de cacao în combinaţie cu vitamina E contribuie la ameliorarea celulitei

Celulita poate apărea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circulaţiei sangvine deficitare, a retenţiei de apă şi a acumulării de toxine în ţesuturile adipoase. Sedentarismul, stresul şi alimentele bogate în grăsimi şi zahăr contribuie la apariţia celulitei.  

Extractul de iederă

Disponibil în farmacii şi în magazinele cu produse naturiste, extractul de iederă este excelent pentru combaterea celulitei. Acţionează contra depozitelor de grăsimi acumulate sub piele, care dau aspectul de coajă de portocală. Are acţiune drenantă şi tonifiantă, sporind fermitatea pielii. Extractul de iederă nu se aplică pe piele ca atare, ci trebuie folosit ca ingredient în produsele cosmetice.

Uleiul de cocos 

Hidratează pielea și poate ajuta la menținerea elasticității acesteia, contribuind astfel la reducerea aspectului de coajă de portocală. Așdar, folosește ulei de cocos pentru masaj sau în loc de cremă de corp.

Vezi și: Poate uleiul de cocos să trateze acneea şi mătreaţa?

Uleiul de rozmarin

Despre uleiul de rozmarin se spune că ajuta la descompunerea grăsimilor din piele și la stimularea circulației sangvine, contribuind astfel la ameliorarea celulitei. Pentru atenuarea celulitei, se amestecă 3-4 picături de ulei esențial de rozmarin cu 10 ml ulei gras (măsline) și se masează zonele cu celulită, dar și toata suprafața picoarelor, de jos în sus. După masaj, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.

Scruburile cu cafea

Cofeina din cafea ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate îmbunătăți fluxul sangvin și reduce aspectul neplăcut al celulitei. Granulele de cafea exfoliază pielea, îndepărtând celulele moarte, lăsând pielea mai netedă și cu un aspect mai uniform. Masajul aplicat în timpul utilizării scrubului poate stimula drenajul limfatic și elasticitatea țesuturilor pielii, ceea ce poate reduce aspectul celulitei.

Pregătirea scrubului: Amestecă zaț de cafea cu apă fierbinte până obții o consistență groasă. Pentru pielea uscată, poți adăuga o cantitate mică de ulei de cocos sau ulei de măsline. Aplică scrubul pe pielea curată și masează delicat pe zonele cu probleme câteva minute.

Clătește bine cu apă. Este recomandat să faci acest lucru în cadă, pentru a nu murdări prin casă.

Scrubulul astfel realizat se face de câteva ori pe săptămână, dacă este psoibil chiar în fiecare zi, pentru cele mai bune rezultate.

Pentru rezultate optime și de durată, este important să combini aceste tratamente cu o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și alte metode recomandate de medicul dermatolog.

Foto: Shutterstock