Ce efecte are asupra corpului masajul cu pietre fierbinţi

La modă în ultimii ani, masajul cu pietre calde este foarte relaxantă, deoarece căldura ajută la destinderea si eliberarea mușchilor. 

image

O particularitate a acestui tratament este utilizarea pietrelor rotunde și lustruite; în cele mai multe cazuri, pietrele sunt vulcanice și negre, fiind cunoscute sub denumirea de bazalt. Aceste pietre au proprietatea de a absorbi și reține căldura, pe care o eliberează ulterior asupra corpului celor care apelează la aceasta terapie. Practicat din cele mai vechi timpuri, masajul cu pietre fierbinți și pietre vulcanice oferă beneficii enorme corpului și minții. Pe scurt, această formă de masaj promovează relaxarea, ajută la încetinirea tensiunii articulare și musculare, activează drenajul limfatic și tonifierea țesuturilor, contribuind în același timp la scăderea nivelului de stres și restabilirea armoniei dintre corp și minte.

Ce presupune masajul cu pietre fierbinți 

Acest tip de masaj se efectuează prin utilizarea de pietre fierbinți care sunt plasate pe anumite părți ale corpului pentru a trata diferite simptome și tulburări, pentru a dizolva tensiunea musculară și pentru a ușura rigiditatea musculară prin exploatarea puterii căldurii. Un terapeut de masaj folosește mai multe tehnici pentru a relaxa mușchii scheletici lungi ale corpului cum ar fi lovituri lungi, mișcări circulare, atingeri.

Înainte de sosirea ta la spa, terapeutul sterlizează pietrele și le încălzește în apă, la temperaturi cuprinse între 120 și 150°C. În timpul masajului, terapeutul utilizează lovituri specifice masajului suedez, ținând în mână o piatră încălzită. După răcirea pietrei, terapeutul o înlocuiește cu alta. El poate așeza de-a lungul șirei spinării pietre încălzite, ori în palmele tale sau chiar între degetele de la picioare, pentru a îmbunătăți fluxul energiei în corpul tău. Dacă ai inflamații sau răni musculare, pietrele reci te pot ajuta.”, precizează dr. balneolog Suzana Pretorian.

Ameliorarea durerii și o mai mare flexibilitate a articulațiilor

În mod special, s-a constatat ameliorarea simptomelor la persoanele cu o varietate de afecțiuni, cum ar fi fibromialgia și alte tulburări autoimune, inclusiv în cazul artritei reumatoide. Tensiunea musculară poate face dificilă și mai dureroasă mișcarea articulațiilor. În acest sens, mai multe studii au legat tehnicile moderate de masaj cu reducerea durerii și îmbunătățirea gamei de mișcare. Masajul ajută la relaxarea mușchilor, de aceea, persoanele cu anumite afecțiuni articulare pot beneficia în mod special de masajul cu pietre fierbinți.

image

Detensionare

Masajul este o metodă eficientă de ameliorare a stresului. De-a lungul timpului, mai multe studii au arătat că masajul reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Scăderea spasmelor musculare și a tensiunii

Mușchii tensionați și spasmele pot provoca multă durere și pot interfera cu viața de zi cu zi. În acest scop, masajul și utilizarea pietrelor fierbinți pot promova relaxarea mușchilor și articulațiilor corpului pentru a calma durerea și spasmele.

Un somn mai bun

Factori precum stresul, insomnia și programul încărcat de la locul de muncă, dar și de acasă, toate acestea afectează durata și calitatea somnului. Studiile privind eficacitatea masajului cu pietre fierbinți arată că acesta este util și pentru promovarea relaxării și a somnului la persoanele în vârstă.

Vezi şi: Acest tip de masaj ajută în recuperarea după operațiile de cancer

Acțiune detoxifiantă

Totodată, căldura emanată în timpul masajului cu pietre fierbinți produce un efect antiinflamator direct asupra zonei în care există durere și, prin urmare, relaxare imediată. De asemenea, masajul cu pietre fierbinți permite îmbunătățirea drenajului limfatic, astfel încât să existe o scădere netă a pragului de durere în unele situații patologice destul de răspândite, cum ar fi osteoartrita sau durerea la nivel lombar și cervical.

image

În plus față de relaxarea mușchilor și a articulațiilor care permit reducerea intensității durerii de orice fel, masajul cu pietre se dovedește a fi deosebit de eficient în ceea ce privește curățarea temeinică a epidermei. Rezultatul? Se obține o piele mult mai strălucitoare și mai netedă prin acțiunea exfoliantă a acestor tipuri de pietre care acționează prin frecare asupra zonei de tratat. Bonus: acest tip de masaj reușește să stimuleze o acțiune detoxifiantă în beneficiul sănătății organismului, ducând la eliminarea toxinelor din corp.